Рада структурно реагуватиме на затримання в окупованому Криму - Корнієнко

Рада структурно реагуватиме на затримання в окупованому Криму - Корнієнко

Укрінформ
У Верховній Раді планують структурно відреагувати на затримання у тимчасово окупованому Криму, а також на наміри залучити до виборів до Держдуми РФ жителів окупованих територій з російськими паспортами.

Про це заявив голова партії "Слуга народу" Олександр Корнієнко на брифінгу в понеділок, передає кореспондент Укрінформу.

"Ми вже реагували медійно, будемо реагувати структурно. У нас на цьому тижні буде не про Крим, але буде політична реакція, постанова щодо нашого ставлення до того, що жителі України братимуть участь з російськими паспортами у виборах до Держдуми, в електронному вигляді причому, малоконтрольованому. Це абсолютно неможливо, щоб відбувалося", - сказав Корнієнко.

Читайте також: У Росії завтра відбудуться чергові суди у «справі Хізб ут-Тахрір»

За словами політика, колеги, можливо з ядра Кримської платформи, запропонують постанову або заяву щодо затримань у Криму.

"Ми розуміємо, що це реакція на Кримську платформу, вона далі буде, на жаль, тільки посилюватися. Це полювання на відьом у Криму просто досягне апогею. Не виключено, що нашим побратимам з кримськотатарського Меджлісу доведеться знову повернутися на материкову територію, тому що тут буде захист від переслідувань ФСБ і інших російських організацій терористичних", - зазначив Корнієнко.

Читайте також: Джапарова: РФ розбудувала цілу систему політично вмотивованих переслідувань

Як повідомлялося, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків заарештували Ельдара Одаманова, першого заступника голови Меджлісу кримскотараского народу Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеїнова.

Джелялову висунуто підозру за частиною 1 статті 281 "Диверсія" КК РФ.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками і затриманнями в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: Кримський «суд» арештував Джелялова до 4 листопада

Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки і затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-