Джапарова: РФ розбудувала цілу систему політично вмотивованих переслідувань

Джапарова: РФ розбудувала цілу систему політично вмотивованих переслідувань

Укрінформ
Російська Федерація розбудувала цілу систему політично вмотивованих переслідувань всіх, хто проявляє незгоду з тимчасовою окупацією Криму.

Як передає Укрінформ, про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у Твіттері.

“Російська окупаційна влада Криму розбудувала цілу систему політично вмотивованих переслідувань всіх, хто проявляє незгоду з тимчасовою окупацією Криму”, - написала Джапарова.

Читайте також: Кримський «суд» арештував Джелялова до 4 листопада

Вона зазначила, що “переслідування громадян України за їх підтримку діяльності Кримської платформи стало ще одним приводом для фальсифікації кримінальних справ”.

Як повідомляв Укрінформ, 3 і 4 вересня в окупованому Криму після обшуків заарештували Ельдара Одаманова, першого заступника голови Меджлісу кримскотараского народу Нарімана Джелялова, Азіза Ахтемова, Асана Ахтемова і Шевкета Усеїнова.

Читайте також: У Росії завтра відбудуться чергові суди у «справі Хізб ут-Тахрір»

6 вересня підконтрольний РФ Київський районний суд Сімферополя ухвалив узяти під варту на 60 діб до 4 листопада Джелялова та братів Азіза і Асана Ахтемових. Їм оголосили підозру за нібито причетність до пошкодження газопроводу в селі Перевальне 23 серпня за частиною 1 статті 281 — “Диверсія” Кримінального кодексу РФ. Всі троє утримуватимуться під вартою в СІЗО Сімферополя.

Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв'язку з черговими незаконними обшуками та затриманнями в тимчасово окупованому Криму.

Читайте також: У Криму активісти оплатили штрафи матерям політв'язнів 10-рублевими монетами

Президент Володимир Зеленський розцінює чергові обшуки і затримання в окупованому Криму як реакцію РФ на початок роботи Кримської платформи і вимагає звільнити затриманих.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-