У Росії завтра відбудуться чергові суди у «справі Хізб ут-Тахрір»

У Росії завтра відбудуться чергові суди у «справі Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
У вівторок, 7 вересня, у Південному окружному військовому суді в Ростові-на Дону відбудуться чергові судові засідання у так званій "справі Хізб ут-Тахрір".

Як передає Укрінформ, про це повідомила Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі.

Зокрема, як зазначається, відбудеться судове засідання “стосовно Вадима Бектемирова, під час якого очікується допит свідків обвинувачення у справі". Вадим Бектемиров - магістр у сфері ісламських наук. Здобув освіту в ліванському університеті "Аль-Джінан". Від початку репресій у Криму активно підтримував і допомагав політв'язням та відвідував незаконні суди над співвітчизниками.

Читайте також: Кримський «суд» арештував Джелялова до 4 листопада

Також очікується розгляд справи по суті стосовно учасників так званої "другої бахчисарайської групи" Олега Федорова та Ернеста Ібрагімова.

Денісова звернулася до Генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародних правозахисних організацій з проханням відвідати судові засідання задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України.

Читайте також: У Криму активісти оплатили штрафи матерям політв'язнів 10-рублевими монетами

Як повідомляв Укрінформ, на території тимчасово окупованої Автономної Республіки Крим і в Російській Федерації сьогодні відбудуться "судові" засідання щодо кримських татар, першому заступнику голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріману Джелялову обиратимуть запобіжний захід.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-