Суд у РФ подовжив тримати під вартою фігурантів «другої сімферопольської групи»

Суд у РФ подовжив тримати під вартою фігурантів «другої сімферопольської групи»

Укрінформ
Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону залишив п'ятьох фігурантів другої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір» під вартою до 19 грудня.

Про це повідомляє в Фейсбуці "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Обвинувачені з другої сімферопольської групи «справи Хізб ут-Тахрір », у яку входять Тофік Абдулгазієв, Білял Аділов, Владлен Абдулкадиров, Меджит Абдурахманов і Іззет Абдуллаєв, залишаться під вартою до 19 грудня 2021 року», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: У Росії відбудуться чергові суди у «справі Хізб ут-Тахрір»

У відповідь на доводи держобвинувачення про те, що підсудні можуть зникнути або загрожувати життю прихованих свідків, Абдулкадиров заявив, що дані заяви не підтверджено жодними документами.

Крім того, за словами Абдулкадирова, прокурор не надав жодної медичної довідки про те, що здоров'я підсудних задовільне.

Читайте також: Венедіктова назвала найсерйознішу проблему і злочин в окупованому Криму

Як повідомлялося, 27 березня 2019 року в окупованому Криму проходили масові обшуки в будинках кримських мусульман.

25 заарештованих кримськотатарських активістів обвинувачуються в причетності до політичної партії «Хізб ут-Тахрір», визнаної в Росії терористичною, але діючої без обмеження на рівні національних законодавств багатьох країн світу.

Читайте також: Суд у РФ залишив у силі запобіжний захід фігурантам «третьої бахчисарайської групи»

Більшість заарештованих є учасниками правозахисного об'єднання «Кримська солідарність». П'ятеро заарештованих обвинувачуються за ч. 1 ст. 205.5 КК РФ («Організація діяльності терористичної організації», до довічного позбавлення волі), інші - за ч. 2 ст. 205.5 КК РФ ( «Участь в діяльності терористичної організації», до 20 років позбавлення волі). Усім фігурантам справи також висунуто обвинувачення за ч. 1 ст. 30 і ст. 278 КК РФ ( «Приготування до насильницького захоплення влади», до 10 років позбавлення волі).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-