У Росії відбудуться чергові суди у «справі Хізб ут-Тахрір»

У Росії відбудуться чергові суди у «справі Хізб ут-Тахрір»

Укрінформ
У російському Ростові-на-Дону сьогодні мають відбутися чергові судові засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір».

Про це повідомила у Фейсбуці Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

«У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудуться судові засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір», - написала омбудсмен.

За її словами, на засіданні стосовно учасників так званої «другої сімферопольської групи», до якої належать Ремзі Бекіров, Риза Ізетов, Раїм Айвазов, Шабан Умеров та Фарход Базаров, очікується розгляд справи по суті.

Читайте також: У Росії суд продовжив арешт журналісту Бекірову і ще чотирьом кримським татарам

Крім того, на процесі стосовно учасників так званої «другої сімферопольської групи», до якої належать Акім Бекіров, Сейтвелі Сейтабдієв, Рустем Сейтхалілов, Руслан Сулейманов, Асан Яніков, а також на засіданні щодо вчителя фізкультури Еміля Зіядінова, якого держава-окупант безпідставно ув’язнила за активну громадянську позицію, очікуються допити «секретних свідків» ФСБ.

Читайте також: Суд РФ знову відмовився розкривати дані секретного свідка у «справі Бектемірова»

Денісова закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського та міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-