Суд РФ знову відмовився розкривати дані секретного свідка у «справі Бектемірова»

Суд РФ знову відмовився розкривати дані секретного свідка у «справі Бектемірова»

Укрінформ
Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону вдруге не задовольнив клопотання адвоката Еміля Курбедінова розкрити дані таємного свідка у «справі Вадима Бектемірова».

Про це у відео, опублікованому «Кримською солідарністю» у Фейсбуці, повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передає Укрінформ.

«Ми критично ставимося до свідчень секретних свідків, вважаємо, що це агенти ФСБ, що це не свідки якихось реальних подій. Це такий «рятівний круг» сторони обвинувачення, тому що висунути за обвинуваченням у тероризмі стороні обвинувачення більше нічого», - сказав Курбедінов.

За словами адвоката, першим його клопотанням у засіданні у «справі Бектемірова» було клопотання про розсекречування даних цього свідка, оскільки немає жодних підстав їх приховувати, проте суд вкотре відмовив.

Курбедінов нагадав, що не вперше говорить про те, що він і його колеги небезпідставно вважають секретних свідків, які свідчать проти кримських татар, агентами ФСБ.

У випадку з Бектеміровим, вважає адвокат, «вони швидше за все взагалі не були знайомі, що підтверджується абсолютно суперечливими свідченнями цього свідка».

За словами Курбедінова, моральний стан його підзахисного Бектемірова чудовий.

«Він ставив чіткі запитання і готується до свого захисту на засіданні, яке відбудеться 7 вересня», - повідомив юрист.

Читайте також: «Суд» в окупованому Криму залишив у силі штраф фігуранту «справи про недонесення»

Як повідомлялося, Вадим Бектеміров - магістр за спеціалізацією «Ісламські вчення» факультету арабської літератури і гуманітарних наук. До арешту проводив молебні на підтримку сімей політв'язнів, організовував передачі заарештованим кримським мусульманам, відвідував судові засідання за політично вмотивованими справами.

7 липня 2020 року в ході масових обшуків у Криму затримали семеро осіб. Київський районний «суд» Сімферополя обрав для шістьох затриманих, у тому числі Бектемірова, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Всі затримані обвинувачуються у причетності до ісламської політичної партії «Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-