«Суд» в окупованому Криму залишив у силі штраф фігуранту «справи про недонесення»

«Суд» в окупованому Криму залишив у силі штраф фігуранту «справи про недонесення»

Укрінформ
Так званий Верховний суд Республіки Крим, розглянувши апеляційну скаргу у «справі про недонесення» стосовно Енвера Топчі, залишив у силі постанову про штраф у розмірі 40 000 рублів у вигляді покарання.

Про це у Фейсбуці повідомляє "Кримська солідарність", передає Укрінформ.

«Верховний суд Республіки Крим розглянув апеляційну скаргу у кримінальній справі про «недонесення» стосовно Енвера Топчі, залишивши постанову про штраф у силі. ФСБ Криму угледіла в його діях склад злочину, передбаченого статтею 205.6 КК РФ. Юристи планують оскаржити вирок у касаційній інстанції», - йдеться в повідомленні.

Захист на слуханні звернув увагу «суду» на численні порушення у кримінальній справі. «Так, на стадії слідства ФСБ не допускала адвокатів до Енвера Топчі, вибивши підписи до протоколів під тиском», - повідомив адвокат Еміль Курбедінов.

Також юрист звернув увагу на протиріччя у листуванні Енвера з нібито Уміджоном Дададжоновим. «З нього видно, що останній представлявся різними іменами і писав, що перебуває у Києві, потім в Ірані і в Іраку. Це було листування з особою, яка надає недостовірну інформацію. Як Енверу можна було зробити висновок, що це конкретна людина, яка здійснює злочин?» - прокоментував Курбедінов.

Читайте також: На «суді» проти Енвера Топчі «спливла» експертиза з іншої справи - адвокат

За його словами, кримінальна справа стосовно Дададжонова триває і за законом він вважається абсолютно невинним. «Ми бачимо абсолютний нонсенс - одним вироком визнали винними двох осіб», - констатував адвокат.

Захист планує надіслати кримінальну справу до міжнародних судових інстанцій.

Як повідомлялося, 31 серпня 2020 року в Криму після ранкових обшуків у будинках кримських татар було затримано чотирьох осіб: кореспондента і стрімера "Кримської солідарності" Айдера Кадирова з Нижньогірського району, релігійного діяча Рідвана Умерова і співробітника МНС Айдера Аблякімова з Судака, а також будівельника Енвера Топчі з Совєтського району Криму.

Силовики доставили їх до будівлі УФСБ Криму в Сімферополі й декілька годин не допускали до них адвокатів. Пізніше стало відомо, що слідчий ФСБ Криму Валерій Шерстюк порушив проти них кримінальні справи і пред'явив обвинувачення за ст. 205.6 Кримінального кодексу РФ.

Раніше повідомлялося, що трьох кримських татар, обвинувачених у «справі про неідонесення», вже визнали винними і призначили штрафи: Рідвану Умерову й Айдеру Кадирову - по 30 000 рублів (12 250 грн), Енверу Топчі - 40 000 рублів (15 000 грн).

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-