Здоров'я політв'язня РФ Лимешка погіршилося після примусової вакцинації - Денісова

Здоров'я політв'язня РФ Лимешка погіршилося після примусової вакцинації - Денісова

Укрінформ
Стан здоров'я незаконно засудженого країною-агресором Російською Федерацією громадянина України Геннадія Лимешка погіршився після щеплення від COVID-19, вакциною, яка не визнана ВООЗ.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова.

"Незаконно засудженому країною-агресором РФ громадянину України Геннадію Лимешку зробили щеплення від COVID-19 проти його волі вакциною, яка не визнана ВООЗ. Працівники виправної колонії «ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольському краю», де утримується Геннадій, погрожуючи поміщенням до штрафного ізолятора та забороною спілкуватися з родичами, змусили підписати згоду на щеплення", - йдеться у повідомленні.

Після вакцинації стан здоров’я Геннадія Лимешка стрімко погіршився: почалася тахікардія та сильний головний біль.

"Адміністрація установи відмовила Геннадію у наданні медичної допомоги, що є грубим порушенням статті 3 Конвенції про захист прав людини і основних свобод, що прирівнюється до тортур і нелюдського поводження та статті 22 Мінімальних стандартних правил поводження із в’язнями, схвалених Економічною і Соціальною радою ООН", - зазначила Денісова.

Вона звернулась до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново забезпечити надання Геннадію Лимешку необхідної меддопомоги.

Крім того, Денісова попросила генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського терміново здійснити виїзд до «ФКУ ИК-6 УФСИН России по Ставропольскому краю» та відвідати Геннадія Лимешка.

Читайте також: Денісова: Підтримка міжнародної спільноти сприятиме захисту прав кримчан

Як повідомлялося, 12 серпня 2017 року ФСБ РФ повідомила про затримання в окупованому Криму «агента СБУ», якого обвинуватили в підготовці диверсій. Згодом російські спецслужби оприлюднили відео затримання і допиту чоловіка. Той назвався Геннадієм Лимешком, 1992 року народження, і зізнався в тому, що нібито готував диверсії на території анексованого Криму.

"Суд" у Судаку засудив його до 8 років позбавлення волі за "незаконне придбання, зберігання і носіння вибухових речовин".

У СБУ назвали "черговою провокацією" повідомлення ФСБ РФ про затримання українського "агента".

Фото: Людмила Денісова / Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-