​Денісова: Підтримка міжнародної спільноти сприятиме захисту прав кримчан

​Денісова: Підтримка міжнародної спільноти сприятиме захисту прав кримчан

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова висловила сподівання, що потужна підтримка міжнародної спільноти сприятиме захисту прав жителів окупованого Криму.

Як передає Укрінформ, про це Денісова написала у Телеграмі.

“Сподіваюся, що потужна підтримка міжнародної спільноти сприятиме захисту прав кримчан та найближчим часом допоможе відновити територіальну цілісність України у межах її міжнародно визнаних кордонів”, - зазначила омбудсман.

Коментуючи ухвалення самітом Кримської платформи декларації, яка визнає незаконною окупацію Криму Росією, вона написала: “Вкотре на міжнародному рівні РФ визнано державою-окупантом. Відповідно до норм міжнародного гуманітарного права вона має негайно припинити порушення прав людини на тимчасово окупованому півострові Крим та забезпечити безперешкодний доступ до Криму для гуманітарних та правозахисних організацій”.

За словами Денісової, початок роботи Кримської платформи поверне питання деокупації українського Криму до міжнародного порядку денного.

Читайте також: В офісі Кримської платформи працюють переселенці - Кориневич

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбувся установчий саміт Кримської платформи. 46 делегацій, які взяли в ньому участь, ухвалили спільну декларацію, де підтвердили підтримку територіальної цілісності України, засудили тимчасову окупацію Криму, мілітаризацію півострова, порушення прав людини і свободи судноплавства у регіоні та закликали РФ до конструктивної участі у діяльності платформи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-