Ще два свідки повідомили «суддям» у Криму, що Джемілєв адмінмежу не перетинав

Ще два свідки повідомили «суддям» у Криму, що Джемілєв адмінмежу не перетинав

Відео
Укрінформ
В Армянському міському «суді» на 38-у засіданні у «справі Джемілєва» були заслухані два свідки захисту.

Вони дали показання, що підозрюваний в «умисному перетині державного кордону» лідер кримських татар 3 травня 2014 року, звертаючись до людей, повідомив, що прийняв рішення не їхати в Крим, щоб не загострювати загальну ситуацію. Про це у відео, опублікованому «Кримською солідарністю» у Фейсбуціповідомив адвокат Микола Полозов, передає Укрінформ.

«Мустафа Джемілєв виступив перед присутніми й сказав, що його в Крим не збираються пускати. І щоб обстановка не загострювалася, щоб не було ескалації та ніхто не постраждав, він прийняв рішення не їхати далі, а забезпечити безперешкодний зворотний прохід людям у Крим», - навів Полозов слова свідка Дінари Сейтгазієвої.

Також була допитана Еміне Авамілева, яка з-поміж інших кримських татар зустрічала Джемілєва в Армянську 3 травня 2014 року. За її словами, Джемілєвим було прийнято рішення, що він повертатиметься назад на материкову Україну, щоб люди, які зустріли його, могли повернутися до Криму.

Читайте також: Справа Джемілєва: «суд» у Криму замінив обвинувача

«Кримські татари проходили своєрідним коридором, організованим озброєними військовослужбовцями та незрозумілими людьми з арматурою і палицями, багато з яких були нетверезі та мали загрозливий вигляд», - процитував адвокат Авамілеву.

За її словами, в місцевості, де кримські татари зустрічали Джемілєва, не було ніяких розпізнавальних знаків, які свідчили б про те, що там проходить «державний кордон».

Нагадаємо, 3 травня 2014 року тисячі кримських татар вирушили до пункту пропуску «Армянськ» на адміністративному кордоні між Кримом і Херсонською областю, щоб зустрічати Мустафу Джемілєва.

Читайте також: Світ має визначитися, де проходять «червоні лінії» у відносинах з Росією - Джемілєв

Як повідомлялося, в окупованому Криму Джемілєву висунуто обвинувачення в «перетині держкордону Росії іноземним громадянином, в'їзд якому до Росії не дозволений, вчиненому групою осіб за попередньою змовою (ч. 3 ст. 322 КК Росії); недбалому зберіганні вогнепальної зброї, що створило умови для її використання іншою особою, якщо це спричинило тяжкі наслідки (ст. 224 КК Росії); незаконному придбанні та зберіганні боєприпасів (ч. 1 ст. 222 КК Росії)».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-