Не дозволимо перетворити Крим на «сліпу пляму» на мапі - міністр економіки ФРН

Не дозволимо перетворити Крим на «сліпу пляму» на мапі - міністр економіки ФРН

Укрінформ
Анексія Криму є наругою над верховенством права, яка несе загрозу мешканцям півострова. Німеччина солідарна з Україною, закликає до переговорів та не дозволить перетворити Крим в «сліпу пляму» на мапі.

Про це у виступі перед учасниками саміту Кримської платформи сказав міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмаєр, повідомляє власкор Укрінформу.

«Анексія Криму - це наруга над верховенством права. Ми бачимо, які загрози це несе, зокрема, кримським татарам та іншим мешканцям. Ми не дозволимо перетворити Крим в сліпу пляму на мапі. Ми абсолютно разом з Україною, разом з нею, і ми разом засуджуємо цю анексію. Ми закликаємо до нових перемовин, до відновлення державних кордонів», - сказав Альтмаєр.

Міністр економіки та енергетики Німеччини Петер Альтмаєр, який раніше обіймав посаду глави федеральної канцелярії, та є довіреною особою федеральної канцлерки Ангели Меркель, наголосив, що Німеччина не визнала і не визнаватиме незаконну анексію Криму Росією, дії Росії пропорційно викликали введення санкцій з боку ЄС.

«Німеччина виходить з територіальної цілісності, суверенітету. Ми розуміємо, що анексія створила велику проблему в регіоні, саме тому ЄС запровадив санкції, багаторазово їх пролонгував. Саме продовження цих дій і є обґрунтуванням продовження санкцій», - сказав міністр.

Читайте також: Берлін готовий зробити внесок у підписання договору на транзит газу між Україною і РФ

Щодо співпраці з нашою країною, за його словами, завдяки розвитку різних форматів співпраці з партнерами ЄС було відкрито нові можливості, у т.ч. енергетичне партнерство з Україною є прикладом зміцнення економічних зв’язків.

«Постачання газу, транзит газу через Україну триватиме і після 2024 року», - запевнив німецький міністр.

Він висловив сподівання на зміцнення та розширення стосунків між країнами у різних сферах, підтримку у боротьбі України за мирне та процвітаюче майбутнє.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбувається установчий саміт в межах ініціативи Президента України з деокупації Криму "Кримська платформа".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-