Кримська платформа нагадуватиме усьому світу, що тема не зникне до повної деокупації - Шмигаль

Кримська платформа нагадуватиме усьому світу, що тема не зникне до повної деокупації - Шмигаль

Укрінформ
Кримська платформа стане практичним майданчиком міжнародної співпраці у напрямку деокупації півострова та нагадуватиме світові, що тема повернення Криму не повинна і не буде зникати з радарів світового порядку денного до повної деокупації.

Про це заявив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час виступу на установчому саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Крим є українським, це беззаперечний факт. І ми ніколи не визнаємо Крим втраченою територією. Кримська платформа - це не тільки практичний майданчик міжнародної співпраці у напрямку деокупації, але й своєрідний індикатор і нагадування у всьому світі, що тема повернення Криму не повинна і не буде зникати з радарів світового порядку денного аж до моменту повної деокупації півострова", - сказав глава уряду.

Читайте також: Збитки від окупації Криму Росією оцінюють у понад $100 мільярдів – Шмигаль

Він розповів, що Україна в діалозі з міжнародними партнерами запропонувала низку пріоритетитних напрямків роботи платформи, а саме - міжнародна політика невизнання, посилення санкційної політики проти агресора, безпека і свобода судноплавства, захист прав людини, відновлення прав корінного кримськотатарського народу, вирішення економічних і екологічних проблем.

Як повідомлялося, 23 серпня у Києві відбувається установчий саміт ініціативи Президента України з деокупації Криму "Кримська платформа". Участь у ньому беруть 46 делегацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-