Кримська платформа є тестовим майданчиком протидії порушенню РФ міжнародного права – Домбровскіс

Кримська платформа є тестовим майданчиком протидії порушенню РФ міжнародного права – Домбровскіс

Укрінформ
Кримська платформа є тестовим майданчиком з протидії міжнародної спільноти нечуваному порушенню міжнародного права Росією.

Про це заявив віцепрезидент Європейської комісії Валдіс Домбровскіс на інавгураційному саміті Кримської платформи, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Домбровсіс від імені Євросоюзу підтвердив підтримку суверенітету і територіальної цілісності України. Він також зауважив, що як уродженець балтійської країни знає, «що це означає, коли ти втрачаєш свободу і суверенітет».

«Європейський Союз підтримує дипломатичні зусилля України щодо закінчення незаконної окупації Криму, щодо повернення цього питання на міжнародний порядок денний. Це тестовий майданчик для міжнародної спільноти, який діє проти нечуваного порушення міжнародного права Росією», - сказав Домбровскіс.

Він нагадав, що ЄС застосував обмежувальні заходи проти Росії за незаконну окупацію Криму і цілеспрямовану дестабілізацію України.

Домбровскіс також запевнив, що ЄС продовжить підтримку України на шляху реформ, бо «без стійкої України не може бути стійкої Європи».

Читайте також: Зеленський: Кримська платформа має змусити РФ до переговорів про повернення Криму

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Києві розпочав роботу саміт Кримської платформи, учасницями якого є 46 делегацій.

Кримська платформа – новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-