Зеленський: Кримська платформа має змусити РФ до переговорів про повернення Криму

Зеленський: Кримська платформа має змусити РФ до переговорів про повернення Криму

Фото
Укрінформ
Учасники Кримської платформи від початку її діяльності починають писати нову главу в історії України - історію деокупації Криму.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський під час виступу на установчому саміті з деокупації Криму "Кримська платформа", повідомляє кореспондент Укрінформу.

Інавгураційний Саміт Кримської платформи / Фото: Офіс Президента

“Я дуже радий, що ми запустили наш майданчик. Україна спільно з вами, нашими друзями, міжнародними партнерами, учасниками Кримської платформи, починаємо писати нову главу в історії України, в історії українського Криму. Це глава про деокупацію. Деокупація — це кінцева мета моя, нашої держави, щоденної роботи Кримської платформи. Синергія наших зусиль має змусити Росію сісти за стіл перемовин про повернення нашого півострову”, - підкреслив Зеленський.

Президент зауважив, що Україні необхідна дієва підтримка держави на міжнародному рівні. Він висловив переконання, що спільні зусилля допомогли би позбутися збройної агресії РФ щодо України.

“Поки що ми не повернули Крим Україні. Тимчасова окупація Автономної Республіки Крим розпочалася 20 лютого 2014 року і триває вже 2 741 день. Занадто багато, якщо чесно, часу втрачено. Ми більше не повинні втрачати жодного дня”, - додав Глава держави.

Як повідомляв Укрінформ, 23 серпня у Києві проходить установчий саміт ініціативи Президента України з деокупації Криму “Кримська платформа”.

Читайте також: Москва втричі збільшила військову присутність у Криму від початку окупації - Зеленський

Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-