Окупанти продовжать обирати запобіжні заходи затриманим кримським татарам

Окупанти продовжать обирати запобіжні заходи затриманим кримським татарам

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму сьогодні «суд» обиратиме запобіжні заходи для незаконно затриманих 17 серпня громадян України Рустема Мурасова та Заура Абдуллаєва.

Про це у Телеграмі повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, передає Укрінформ.

Зазначається, що їм інкримінується участь в організації «Хізб ут-Тахрір», яка у Росії визнана терористичною.

Окрім того, засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» відбудеться у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону - стосовно учасників так званої «бахчисарайської третьої групи», до якої входять Сейтумер Сейтумеров, Осман Сейтумеров, Амет Сулейманов і Рустем Сейтмеметов. Під час засідання очікується розгляд справи по суті.

Читайте також: Прокуратура АРК нагадала про справи за переслідування кримських татар

У цьому зв'язку Денісова закликала міжнародну спільноту посилити тиск на країну-агресора для припинення цинічних переслідувань громадян України за політичними та релігійними мотивами.

Як повідомляв Укрінформ, 17 серпня з 4-ї години в тимчасово окупованому Криму проходили масові обшуки в будинках кримських татар. Після обшуків були затримані Рустем Мурасов, Рустем Таїров, Джеббар Бекіров, Заур Абдуллаєв, імам Раїф Февзієв.

Читайте також: Зеленський закликає світ відреагувати на обшуки і затримання в окупованому Криму

Цього ж таки дня підконтрольні РФ «суди» в окупованому Криму обрали запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою трьом затриманим кримським татарам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-