Окупанти з самого ранку прийшли з обшуками в будинки кримських татар

Окупанти з самого ранку прийшли з обшуками в будинки кримських татар

Укрінформ
У тимчасово окупованому Криму окупаційна влада Російської Федерації проводить обшуки у будинках кримських татар.

Про це повідомляє уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова у Телеграмі, передає Укрінформ.

"З 4-ї години ранку у 5 будинках кримських татар відбуваються обшуки в Сімферопольському, Бахчисарайському, Балаклавському та Нахімовському районах в тимчасово окупованому Криму", - написала Денісова.

Читайте також: Прокуратура АРК нагадала про справи за переслідування кримських татар

За її словами, у селищі Строганівка Сімферопольського району співробітники російських Центру протидії екстремізму, ФСБ та ОМОНу проводять слідчі дії в будинку місцевого імама Раїфа Февзієва. До помешкання не пускають адвоката.

Омбудсмен повідомила, що обшуки відбуваються також у будинках місцевих активістів Джаббара Бекірова в селі Тернівка в Балаклавському районі Севастополя, Заура Абдуллаєва в селі Холмівка Бахчисарайського району, Рустема Таїрова в селі Поворотне Нахімовського району Севастополя та у тому ж районі - в селі Фруктове, у Рустема Мурасова, який сьогодні вночі повернувся з Ростова-на-Дону, куди їздив на оголошення незаконного вироку у справі так званої «алуштинської групи» за сфабрикованою кримінальною справою «Хізб ут-Тахрір».

Читайте також: Російський «суд» оголосив вирок чотирьом кримським татарам - від 12 до 18 років тюрми

"Вкотре країна-окупант вдається до переслідування та залякування кримських татар. Обшуки у помешканнях громадян України грубим порушенням міжнародних норм, зокрема статті 5 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод, відповідно до якої кожній людині гарантовано право на особисту недоторканність, та статті 8 Конвенції – право на повагу до приватного і сімейного життя", - заявила Денісова.

Вона закликала міжнародну спільноту відреагувати на неправомірні дії окупаційної влади та посилити тиск на РФ з метою припинення порушень прав людини на території тимчасово окупованого Криму.

Як повідомляв Укрінформ, 16 серпня Міністерство закордонних справ України висловило рішучий протест у зв’язку із неправомірним рішенням Південного окружного військового суду Російської Федерації від 16 серпня про засудження чотирьох громадян України Руслана Нагаєва, Ленура Халілова, Руслана Месутова та Ельдара Кантімірова у справі «алуштинської групи Хізб ут-Тахрір».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-