Кримський татарин потрапив до тюремної лікарні в РФ із підозрою на пневмонію

Кримський татарин потрапив до тюремної лікарні в РФ із підозрою на пневмонію

Укрінформ
Кримський татарин з інвалідністю, обвинувачений у «справі Хізб ут-Тахрір», якого утримують у ростовському СІЗО, потрапив до тюремної лікарні з підозрою на пневмонію.

Про це повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«Генконсул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський передав, що літній політв'язень з інвалідністю Зекір'я Муратов, обвинувачений у «справі Хізб ут-Тахрір», перебуває у відомчій лікарні ФСВП на лікуванні», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: В українського політв’язня Бекірова у колонії РФ стався мікроінсульт

Зазначається, що ПЛР-тест показав негативний результат.

Як стало відомо Кримській солідарності, Генеральний консул України Тарас Малишевський під час планового візиту до СІЗО-1 з'ясував, що Зекір'ї Муратова немає в установі, тому що він був відправлений 26 липня до тюремної лікарні після того, як у нього кілька днів трималася висока температура.

Коронавірусу у літнього політв'язня не виявили - ПЛР-тест показав негативний результат, однак є підозри на пневмонію, в лікарні йому зробили рентген. Начальниця медсанчастини СІЗО-1 повідомила про те, що Зекір'я Муратов зараз отримує належне лікування.

Читайте також: Етапований з Криму політв'язень Федоров захворів на коронавірус у російському СІЗО

Зекір'я Муратов - інвалід 3-ї групи, має низку захворювань опорно-рухового апарату, а також хронічні захворювання у вигляді гіпертонії і стенокардії. 7 липня 2020 року під час масових обшуків у Криму він був затриманий за звинуваченням у скоєнні злочину за статтею 205.5 КК РФ (Організація діяльності терористичної організації). Київський районний «суд» міста Сімферополя обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Муратов був етапований до Ростова-на-Дону, де перебуває в СІЗО-1. 23 березня 2021 року він пережив там гіпертонічний криз.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-