Сьогодні в РФ та окупованому Криму пройдуть два «суди» над українськими політв’язнями

Сьогодні в РФ та окупованому Криму пройдуть два «суди» над українськими політв’язнями

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що у середу, 28 липня, відбудуться чергові судові засідання над незаконно утримуваними Російською Федерацією громадянами України.

Як передає Укрінформ, про це Денісова повідомила у Телеграмі.

“Сьогодні у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону відбудеться судове засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» стосовно учасників «другої сімферопольської групи», до якої входять Тофік Абдулгазієв, Владлен Абдулкадиров, Іззет Абдуллаєв, Меджит Абдурахманов та Білял Аділов”, - повідомила омбудсмен.

Крім того, у так званому Бахчисарайському районному суді в тимчасово окупованому Криму відбудеться засідання у «справі Нарімана Мемедемінова», під час якого очікується розгляд справи про встановлення адміністративного нагляду.

Читайте також: В українського політв’язня Бекірова у колонії РФ стався мікроінсульт

“У вересні 2020 року громадянський журналіст, блогер і медіа-координатор громадянського руху «Кримська солідарність» Наріман Мемедемінов відбув увесь термін ув'язнення - 2 роки і 6 місяців за незаконним звинуваченням у нібито «публічних закликах до терористичної діяльності». Наразі країна-окупант планує незаконно позбавити Нарімана права на свободу пересування, встановивши над ним адміннагляд”, - додала Денісова.

Омбудсмен просить генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського та міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України.

Денісова також закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на РФ з метою звільнення українських політичних в'язнів та запобігання подальшим порушенням прав людини на окупованих територіях.

Як повідомляв Укрінформ, у Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону 27 липня відбулися три судових засідання у «справі Хізб ут-Тахрір» - стосовно Еміля Зіядінова, вчителя фізкультури; стосовно учасників «другої сімферопольської групи», до якої входять Тофік Абдулгазієв, Владлен Абдулкадиров, Іззет Абдуллаєв, Меджит Абдурахманов та Білял Аділов; стосовно учасників «третьої бахчисарайської групи», до якої входять Сейтумер Сейтумеров, Рустем Сейтмеметов, Амет Сулейманов та брати Осман та Сейтумер Сейтумерови.

Фото: Людмила Денісова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-