Російський суд продовжив арешт кримськотатарському активісту Зіядінову до 3 листопада

Російський суд продовжив арешт кримськотатарському активісту Зіядінову до 3 листопада

Укрінформ
Російський суд продовжив до 3 листопада термін тримання під вартою кримськотатарському активісту Емілю Зіядінову.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ. 

«Південний окружний військовий суд у Ростові-на-Дону продовжив кримськотатарському активісту та дитячому тренеру з селища Октябрське Емілю Зіядінову термін тримання під вартою в СІЗО до 3 листопада 2021 року», - йдеться у повідомленні.

За даними Кримської солідарності, держобвинувач Діна Данієлян наполягала на тому, щоб підсудний залишився під вартою, оскільки він «звинувачується в особливо тяжкому злочині, може сховатися через висунуте обвинувачення, продовжити займатися злочинною діяльністю, знищити докази та іншим шляхом перешкодити провадженню у справі».

Адвокат Іслям Веліляєв, у свою чергу, зазначив, що конкретних підтверджень слів прокурора немає, оскільки у фактах будь-якої терористичної діяльності Зіядінов не звинувачується.

Читайте також: В українського політв’язня Бекірова у колонії РФ стався мікроінсульт

Адвокат заявив клопотання про зміну Зіядінову запобіжного заходу на домашній арешт, оскільки «у Еміля чотири неповнолітні дитини, є стійкі зв'язки з Кримом, через які підсудний явно не зможе покинути Крим».

Про це також попросила адвокат за призначенням Світлана Богуславська.

Однак, незважаючи на ці обставини, суд продовжив запобіжний захід Зіядінову до 3 листопада 2021 року. Як заявив Іслям Веліляєв, захист має намір оскаржити це рішення.

Нагадаємо, 7 липня 2020 року після кількох обшуків у різних районах Криму співробітники ФСБ затримали кримських татар за звинуваченням у причетності до політичної ісламської партії «Хізб ут-Тахрір», серед них був і Еміль Зіядінов. Кримськотатарського активіста помістили до слідчого ізолятора міста Сімферополь. Згодом він був незаконно етапований з Криму, нині утримується у слідчому ізоляторі в Ростові-на-Дону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-