Денісова вимагає від Москалькової з’ясувати, де утримують політв’язня Приходька

Денісова вимагає від Москалькової з’ясувати, де утримують політв’язня Приходька

Укрінформ
Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звертається до своєї колеги в РФ Тетяни Москалькової з вимогою вжити заходів для підтвердження місцеперебування українського політв’язня Олега Приходька.

Як передає Укрінформ, про це вона написала у Телеграмі.

“Досі невідоме місцезнаходження незаконно засудженого українського політв’язня, кримчанина Приходька. Офіційного підтвердження, де саме на території РФ утримується громадянин України, немає з початку червня. За попередньою інформацією, Приходька етаповано для відбування незаконного покарання до російського міста Володимир. Останнє відоме місце утримання нашого співгромадянина – “ФКУ СИЗО-1 УФСИН России по Ростовской области”, - зазначила Уповноважений ВР з прав людини.

Денісова звертається до Уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової та директора Федеральної служби виконання покарань Росії Олександра Калашникова з вимогою вжити заходів для підтвердження місцеперебування Олега Приходька, а також надати інформацію щодо стану його здоров’я, забезпечення медичною та правовою допомогою.

Також вона просить Міністерство закордонних справ України забезпечити належний консульський захист під час перебування Приходька на російській території.

Читайте також: Переслідування кримських татар: у Росії відбудеться ще три судових засідання

Денісова також вкотре закликає представників міжнародної спільноти продовжувати політичний і санкційний тиск на РФ, аби зупинити переслідування та судилища і звільнити усіх незаконно засуджених громадян України.

Як повідомляв Укрінформ, 9 жовтня 2019 року у тимчасово окупованому Криму силовики затримали Олега Приходька, залишивши його на всю ніч у будівлі ФСБ, після чого повезли на обшук в його гараж, де "виявили" вибухівку.

Приходька заарештували і висунули обвинувачення у підготовці до терористичного акту і незаконному виготовленні вибухових речовин. Пізніше до нього додалися "незаконне придбання, передача, збут, зберігання, перевезення або носіння вибухових речовин або вибухівки" і планування вибуху в будівлі генконсульства Росії у Львові.

3 березня 2021 року в Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону суддя Олексій Магомадов засудив Приходька до 5 років позбавлення волі в колонії суворого режиму з відбуванням першого року у тюрмі, а також до штрафу в розмірі 110 тис. рублів ($1,5 тис.)

16 квітня сторона обвинувачення подала апеляцію на рішення Південного окружного військового суду м. Ростов-на-Дону з метою збільшення Приходьку терміну позбавлення волі з 5-ти років до 11-ти.

17 травня російський апеляційний суд залишив чинним вирок - п'ять років колонії суворого режиму - українському активісту, кримчанину Приходьку.

Правозахисний центр "Меморіал" визнав його політичним в'язнем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-