Переслідування кримських татар: у Росії відбудеться ще три судових засідання

Переслідування кримських татар: у Росії відбудеться ще три судових засідання

Укрінформ
У Південному окружному військовому суді в Ростові-на-Дону 27 липня відбудеться три судових засідання у так званій «справі Хізб ут-Тахрір».

Як передає Укрінформ, про це у Телеграмі повідомила уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова. 

Зокрема, судові засідання відбудуться стосовно:

  • Еміля Зіядінова, вчителя фізкультури. «Його безпідставно ув’язнили за активну громадянську позицію щодо незаконного переслідування кримських татар», - заявила омбудсмен.
  • учасників так званої «другої сімферопольської групи», до якої входять Тофік Абдулгазієв, Владлен Абдулкадиров, Іззет Абдуллаєв, Меджит Абдурахманов та Білял Аділов.
  • учасників так званої «третьої бахчисарайської групи», до якої входять Сейтумер Сейтумеров, Рустем Сейтмеметов, Амет Сулейманов та брати Осман та Сейтумер Сейтумерови.

Денісова зазначила, що всіх кримських татар країна-окупант звинувачує в причетності до діяльності «Хізб ут-Тахрір» - міжнародної релігійно-політичної організації, визнаної в Росії терористичною, але діючої без обмежень на рівні національних законодавств багатьох країн світу, у тому числі й України.

Читайте також: У Росії та окупованому Криму відбудуться судилища у справі українських політв’язнів

«РФ вдається до цинічних переслідувань з метою припинення релігійної діяльності кримських татар, а також придушення громадянської активності жителів анексованого Криму», - заявила вона.

Денісова також закликала генерального консула України в Ростові-на-Дону Тараса Малишевського, міжнародні правозахисні організації відвідати незаконні судилища задля недопущення порушення прав незаконно утримуваних громадян України, а також сприяння забезпеченню права на захист і справедливий суд.

Читайте також: «Суд» у Криму залишив у силі арешт фігурантам третьої сімферопольської групи

Як повідомляв Укрінформ, 30 червня чергове засідання Південного окружного військового суду Ростова-на-Дону (РФ) у справі «другої сімферопольської групи Хізб ут-Тахрір» проведено за відсутності захисників, що є порушенням процесуальних прав незаконно обвинувачених громадян України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-