«Кримські» санкції запровадили проти понад 5,5 тисячі юридичних та фізичних осіб – Джапарова

«Кримські» санкції запровадили проти понад 5,5 тисячі юридичних та фізичних осіб – Джапарова

Укрінформ
Україна наразі запровадила санкції за спробу анексії Криму проти понад 5,5 тис. фізичних та юридичних осіб.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявила перша заступниця міністра закордонних справ Еміне Джапарова у ході міжнародного круглого стола «Політика деокупації Криму: роль санкцій».

«Україна опинилася в ситуації необхідності власної відповіді на агресивні дії Росії (щодо Криму – ред.) і запровадила свою санкційну політику. Станом на сьогодні у санкційних списках перебувають понад 5,5 тис. фізичних та юридичних осіб», - сказала Джапарова.

Вона нагадала, що цьогоріч з ініціативи МЗС були накладені секторальні санкції на Нікарагуа за відкриття в окупованому Криму так званого почесного консульства.

Перша заступниця міністра повідомила, що наразі щодо Нікарагуа відпрацьовуються персональні санкції проти відповідальних за ухвалення даного рішення.

Читайте також: Джапарова наголошує на необхідності закриття концтаборів РФ на окупованих територіях

Як повідомлялося, у лютому 2021-го Україна, зокрема, ухвалила рішення застосувати санкції щодо 10 колишніх українських високопосадовців і силовиків, який зрадили присязі під час окупації Криму.

Крім того, в лютому Україна ввела санкції проти Нікарагуа за призначення «почесного консула» в окупованому Криму. Вони передбачають: обмеження торговельних операцій, призупинення польотів і перевезень по території України, заборону на передачу технологій, заборону на інвестування в Нікарагуа, призупинення виконання фінансових і економічних зобов'язань.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-