«Суд» у Криму продовжив арешт політв'язню Еюпову і розпорядився етапувати його до РФ

«Суд» у Криму продовжив арешт політв'язню Еюпову і розпорядився етапувати його до РФ

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму продовжив на півроку утримання під вартою Азамату Еюпову, обвинуваченому в причетності до партії "Хізб ут-Тахрір". Також окупанти вирішили етапувати кримського татарина до Ростова-на-Дону.

Про це у Фейсбуці повідомляє Кримська солідарність, передає Укрінформ.

"Арешт Еюпова було продовжено на півроку, до 28 грудня 2021 року, також суддя розпорядився етапувати політв'язня поважного віку до Ростова-на-Дону, повідомивши Південний окружний військовий суд, якому передають його справу", - йдеться у повідомленні.

Адвокат Еміль Курбедінов наполягав на необхідності застосування до підсудного як до громадянина України IV Женевської конвенції, у зв'язку з чим державний обвинувач назвав клопотання захисту незаконними.

Читайте також: Російський суд залишив під арештом п'ятьох кримських татар, яким «шиють» тероризм

Було також відхилено заяви захисту про зміну запобіжного заходу Азамату Еюпову та про надання йому перекладача.

Зазначається, що перше засідання у справі Азамата Еюпова проходитиме у Південному окружному військовому суді 22 липня.

Читайте також: Окупанти продовжили арешт батька трьох малолітніх дітей з Криму ще на три місяці

Як повідомляв Укрінформ, 17 лютого в Криму відбулися масові обшуки в Білогірську, Бахчисараї, Сімферополі, Севастополі та Совєтському районі Криму, після яких були затримані Ленур Сейдаметов, Тимур Ялкабов, Азамат Еюпов, Яшар Шихаметов, Ернест Ібрагімов, Олег Федоров. Всіх їх звинувачують у причетності до ісламської політичної партії "Хізб-ут Тахрір", яка визнана в Росії терористичною організацією, але не заборонена в Україні.

Читайте також: Російський суд продовжив до 22 жовтня арешт трьом кримським татарам

Азамат Еюпов - активіст, який брав участь у протестній акції кримських татар на Красній площі у Москві в липні 2019 року, відвідував судові засідання у політично мотивованих кримінальних та адміністративних справах, брав участь у флешмобах, організованих Кримською солідарністю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-