Російська дипломатія заряджена на два ключові завдання щодо України – Кулеба

Російська дипломатія заряджена на два ключові завдання щодо України – Кулеба

Укрінформ
Російська дипломатія наразі націлена на виконання двох ключових завдань - недопущення розвитку військово-технічного співробітництва України з третіми державами та зрив ініціативи "Кримської платформи".

Як передає Укрінформ, про це сказав міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю виданню «Ліга».

«У російської дипломатичної машини зараз є дві ключові задачі щодо України. Перша – недопущення розвитку військово-технічного співробітництва України з третіми державами. Щоб нам не давали нічого, що може зміцнити нашу здатність стримувати Росію. Або, простіше кажучи, змусити Росію понести більші людські жертви у разі подальших військових авантюр. І друге – це зірвати "Кримську платформу". Вони на це зараз повністю заряджені», - сказав Кулеба.

Читайте також: Кримська платформа і стратегія - у представництві Президента підбили підсумки за два роки

Водночас він не назвав країни, які вже дали згоду на участь в інавгураційному саміті "Кримської платформи", зазначивши, що «не хоче полегшувати справу Службі зовнішньої розвідки РФ». «Ми не розголошуємо список країн, які вже погодилися. Але для проведення пристойного саміту у нас вже достатньо партнерів. Саміт відбудеться, буде успішним», - переконаний глава української дипломатії.

"Кримська платформа" - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді безпековим викликам, що зростають, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Читайте також: Кримська платформа: Зеленський розраховує на активну співпрацю з Грузією щодо безпеки в Чорному морі

Роботу "Кримської платформи" буде запущено на саміті 23 серпня, на який Президент України запрошує лідерів багатьох країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-