У політв'язня в РФ Теймура Абдуллаєва було триденне побачення з матір'ю

У політв'язня в РФ Теймура Абдуллаєва було триденне побачення з матір'ю

Укрінформ
В українського політв'язня у РФ, кримчанина Теймура Абдуллаєва, який знаходиться в ВК-2 у м. Салават (Башкирія), минулого тижня було триденне побачення з матір'ю Ділярою Абдуллаєвою.

Про це вона повідомила кореспондентові Укрінформу.

«Були дуже напружені дні, тому тільки зараз можу розповісти. Минулого тижня у мене було тривале побачення з сином Теймуром - з 21 по 24 червня», - сказала мати політв'язня.

За її словами, цього разу дружина Теймура приїхати не змогла. Але при отриманні права на побачення наступного разу вона приїде разом з сином.

Читайте також: Мати політв'язня Узеїра Абдуллаєва заявляє про погіршення його здоров'я в російській колонії

У приміщенні для побачень є кухонне обладнання. Всі три дні Абдуллаєва готувала домашню їжу, якою годувала не тільки сина, а й відправляла їжу і його сусідам по камері. (Зараз Теймур Абдуллаєв знаходиться в СУТ - загоні суворих умов тримання).

Що стосується загального стану політв'язня, то, за словами жінки, «здоров'я там не залишилося». «Всі три доби побачення у мого сина був сильний головний біль і високий артеріальний тиск. Він весь час кашляє. Прослухала вухом легені, дихання жорстке і мені здалося, що я «впіймала» крепітацію (звук при диханні, який може свідчити про захворювання в легенях - ред.), а це недобрий знак», - розповіла Абдуллаєва.

Читайте також: Двоє політв'язнів Кремля потребують термінового медичного лікування – Денісова

Як повідомляв Укрінформ, ситуація з Теймуром Абдуллаєвим, якого з початку березня 2020 року по червень 2021-го практично весь час тримали в штрафному ізоляторі ВК-2, залишається складною. У серпні 2020-го його ненадовго переводили в камеру з суворими умовами тримання, в листопаді-грудні - у карантин у зв'язку із захворюванням на COVID-19. Решту часу Абдуллаєв проводить в ШІЗО. У лютому-березні у нього почався гіпертонічний криз, у цьому зв'язку він якийсь час і в ШІЗО перебував на постільному режимі. 9 червня після закінчення чергового терміну перебування в ШІЗО Теймура Абдуллаєва відправили до загону суворих умов тримання.

Кримчанина Теймура Абдуллаєва засудили на 16,5 року позбавлення волі та 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його брата Узеїра Абдуллаєва - на 12,5 року позбавлення волі. Обидва знаходяться в колоніях м. Салават (Башкирія), у ВК-2 і ВК-16 відповідно.

ПЦ «Меморіал» визнав всіх засуджених за першою сімферопольською «справою Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-