Мати політв'язня Узеїра Абдуллаєва заявляє про погіршення його здоров'я в колонії РФ

Мати політв'язня Узеїра Абдуллаєва заявляє про погіршення його здоров'я в колонії РФ

Укрінформ
В українського політв'язня в РФ, кримчанина Узеїра Абдуллаєва, який перебуває у ВК-16 в м. Салават (Башкирія), погіршився стан здоров'я, зокрема загострилися проблеми з набряком ноги.

Про це повідомила кореспондентові Укрінформу мати кримчанина Діляра Абдуллаєва.

«Вчора і позавчора я говорила по «зонателеком» зі своїм старшим сином Узеїром. У нього погіршився стан здоров'я - на нозі сильний набряк до коліна, болючий і дуже твердий. Він звернувся до медчастини. Завтра поїду в колонію старшого сина, говоритиму з лікарем про те, щоб зробити аналізи», - розповіла мати політв'язня.

Читайте також: Фігуранту «алуштинської справи» у Росії перенесли суд - підозрюють коронавірус

При цьому, за її словами, у Салаваті під час пандемії є проблеми з гемотестами. «Сьогодні купила ліки й завтра передам для Узеїра, постараюся поговорити не лише з лікарем, а й з начальником. Хочу просити коротке побачення, щоб я могла оглянути ногу сина, побачити динаміку (Діляра, яка має медичну освіту, раніше бачила сина Узеїра 18 червня, - ред.). Я дуже переживаю, це небезпечно», - пояснила мати політв'язня.

Як повідомлялося, кримчанина Узеїра Абдуллаєва засудили на 12,5 року позбавлення волі та 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його молодшого брата Теймура Абдуллаєва - на 16,5 років позбавлення волі. Обидва утримуються в колоніях м. Салават (Башкирія), у ВК-16 та ВК-2 відповідно.

Читайте також: Кремль може збільшити кількість політв'язнів для тиску — правозахисниця

ПЦ «Меморіал» визнав всіх засуджених у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Фото: Кримська солідарність

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-