Окупанти у Криму понад 40 днів не видають рідним тіло убитого Рахімова - адвокат

Окупанти у Криму понад 40 днів не видають рідним тіло убитого Рахімова - адвокат

Укрінформ
Окупаційна влада в Криму, через більш як 40 днів після вбивства під час обшуку громадянина Узбекистану Аюба Рахімова, відмовила в скарзі адвоката Сохіби Бурханової, яка вимагає видати їй тіло чоловіка для поховання.

Про це у відео, розміщеному Кримською солідарністю в Фейсбуці, повідомив адвокат Сіяр Панич, передає Укрінформ.

«Сьогодні, 25 червня, Київським районним судом була розглянута моя скарга, подана ще 26 травня на бездіяльність посадових осіб Слідчого комітету по Республіці Крим, які не надали своєчасної відповіді на ряд клопотань та заяв у справі щодо моєї довірительки Бурханової. Це, зокрема, заява про видачу їй для поховання тіла убитого чоловіка Рахімова та інші клопотання щодо процесуальних питань», - повідомив Панич.

За його словами, «суд» визнав, що терміни надання відповідей Бурхановій зі сторони слідства були порушені - це підтверджувалося поштовими штемпелями на конвертах, в яких були відправлені відповіді слідчого, доставлені адресанту лише в середині червня. Втім, суд відмовив у задоволенні скарги адвоката, аргументуючи тим, що нібито «супровідний лист слідчого було датовано в 3-денний термін».

Читайте також: Дружину вбитого в Криму Рахімова не можуть видворити з Росії до рішення ЄСПЛ – правозахисники

Як підкреслив адвокат, він готує нову скаргу в зв'язку з тим, що минуло більш як 40 днів від дня смерті чоловіка довірительки, однак ніяких повідомлень від слідства про те, чи завершена експертиза тіла Рахімова, досі немає.

Як повідомлялося, 11 травня 2021 року в Сімферопольському районі окупованого Криму під час обшуку російські силовики розстріляли громадянина Узбекистану Набі (Аюба) Рахімова, стверджуючи, що він чинив їм збройний опір. Наступного дня стосовно вдови Рахімова Сохіби Бурханової Совєтський районний «суд» ухвалив адміністративне видворення за межі РФ за ст. 18.8 КпАП РФ (порушення іноземним громадянином або особою без громадянства правил в'їзду до РФ або режиму перебування в РФ).

ЄСПЛ у свою чергу ухвалив рішення залишити Сохібу Бурханову в Росії, згідно з правилом 39 регламенту Європейського суду про попередні заходи, що дають змогу забезпечити безпеку людини на час розгляду її справи. За останніми даними, Бурханова перебуває в Центрі тимчасового утримання іноземних громадян, розташованому в с. Новоукраїнське Краснодарського краю (РФ).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-