КПВВ на адмінмежі з Кримом після деокупації стануть музеями – спікерка Сеймасу Литви

КПВВ на адмінмежі з Кримом після деокупації стануть музеями – спікерка Сеймасу Литви

Укрінформ
Литовська Республіка підтримує територіальну цілісність України і зробить все для того, щоб Крим був звільнений, а КПВВ на адмінмежі стануть з часом музеями.

Як передає кореспондент Укрінформу, про це заявила спікер Сеймасу Литовської Республіки Вікторія Чмілітє-Нільсен на брифінгу в Херсонській області на КПВВ «Каланчак».

«Ми з великим занепокоєнням спостерігаємо за цією ситуацією, яка зараз відбувається. Ми так само знаємо, що дійсно це місце (КПВВ на адмінмежі – ред.) стане музеєм і ми додаємо надзвичайно великих зусиль для того, щоб це відбулося якомога швидше і щоб все повернулося на сталі позиції, які були раніше, так, як це заведено у цивілізованому Західному світі», - зазначила Чмілітє-Нільсен.

Вона також наголосила, що Литва підтримує незалежність та територіальну цілісність України в тих межах, які є визнані міжнародними договорами. Спікер Сейсмасу запевнила, що її країна ніколи не визнає анексію Криму.

Читайте також: Литва відправить вакцину на схід України та бронежилети на фронт

Своєю чергою, Голова Верховної Ради Дмитро Разумков підкреслив, відповідаючи на запитання журналістів, що перетворяться чи ні вже «за нашого життя» КПВВ у музеї, - це залежить від усіх.

«Ми розуміємо, що…повернути свої території - це не проста задача. Тут не треба займатися шапкозакиданням. Це кропітка робота кожного на своєму місці - журналіста, голови Верховної Ради, наших міжнародних партнерів, керівництва інших держав, які підтримують та допомагають Україні, в тому числі у санкційному плані, тому що це є таким вагомим аргументом, який, хто б що не говорив, але протягом усіх цих років він точно є стримуючим і є ефективним механізмом», - сказав Разумков.

Він подякував Литві та іншим країнам Балтії, міжнародним партнерам за підтримку та відстоювання інтересів України і в рамках двосторонніх відносин, і в рамках роботи в ПАРЄ, в рамках роботи ОБСЄ, НАТО, на інших європейських майданчиках, та відзначив важливість групи «Балтік+».

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня Голова Верховної Ради Дмитро Разумков та спікер Сеймасу Литовської Республіки Вікторія Чмілітє-Нільсен побували на КПВВ «Каланчак» та «Чонгар» на адмінмежі з ТОТ АР Крим.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-