Росія пригрозила США через кораблі у Чорному морі: «Їм краще триматися подалі від Криму»

Росія пригрозила США через кораблі у Чорному морі: «Їм краще триматися подалі від Криму»

Укрінформ
У російському МЗС спостерігається шквал погроз на адресу США у зв'язку з направленням американських військових кораблів у Чорне море.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на ТАСС. 

Зокрема, позицію Кремля озвучив заступник міністра закордонних справ РФ Сергій Рябков. «Американським військовим кораблям поблизу від наших берегів робити абсолютно нічого. Це суто провокаційні заходи, які вони здійснюють... Вони випробовують нас на міцність, грають на нервах», - сказав Рябков.

У властивій російській дипломатії манері він «попередив» США, що «їм краще триматися подалі від Криму і Чорноморського узбережжя Росії, для їх же блага».

Як повідомлялося, на тлі накопичення Росією військ біля кордону з Україною і в окупованому Криму Туреччина заявила 9 квітня, що США направлять у Чорне море два військові кораблі з 14 по 15 квітня.

Читайте також: Кулеба після зустрічі зі Столтенбергом: РФ цього разу не зможе застати нас зненацька

8 квітня пресслужба Південного військового округу ЗС РФ повідомила, що десантні та артилерійські катери Каспійської флотилії РФ почали міжфлотський перехід у Чорне море. 13 квітня було заявлено, що в рамках так званої «здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання» 15 кораблів КФл вже пройшли Ростов-на-Дону.

10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності на кордоні з Україною можуть бути посилення тиску на Київ з метою примусу до поступок у переговорному процесі і демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Читайте також: Росія збільшує ударне угруповання навколо України – розвідка

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися в будь-який день.

В інтерв'ю виданню Time Зеленський висловив думку, що Росія стягує війська до кордону з Україною, щоб налякати Захід демонстрацією власної сили.

Фото U.S. Navy

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-