У Чорне море на «навчання» заходять 15 військових кораблів РФ

У Чорне море на «навчання» заходять 15 військових кораблів РФ

Укрінформ
П'ятнадцять військових кораблів Каспійської флотилії (КФЛ) Росії продовжують перехід з Каспійського до Чорного моря в рамках «контрольної перевірки». Вони вже пройшли Ростов-на-Дону.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Інтерфакс з посиланням на Південний військовий округ (ПВО) РФ. 

«На шляху Волго-Донським каналом протяжністю понад 100 кілометрів бойові кораблі подолали 13 шлюзів ... Загін кораблів продовжує перехід в Чорне море після зупинки на рейді в Ростові-на-Дону», - повідомили в ПВО.

Згідно з інформацією, поширеною російськими військовими, «15 кораблів КФл, в тому числі три артилерійських і вісім десантних катерів, а також судна забезпечення здійснюють міжфлотський перехід з Каспійського до Чорного моря» в рамках «здачі контрольної перевірки за зимовий період навчання».

Читайте також: Україна очікує від НАТО заходів стримування Росії – Кулеба

Ще 8 квітня пресслужба Південного військового округу збройних сил РФ заявила, що десантні й артилерійські катери Каспійської флотилії РФ почали міжфлотський перехід у Чорне море в рамках так званих навчань.

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня міністр оборони України Андрій Таран заявив, що справжніми цілями нарощування Росією військової присутності біля кордонів України можуть бути посилення тиску на Україну з метою примусу до поступок в переговорному процесі і демонстрація готовності до застосування збройної сили.

Читайте також: США розмістять два військові кораблі у Чорному морі для стримування Росії

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до російського вторгнення, яке може статися в будь-який день.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-