США планують відправити військові кораблі в Чорне море для стримування Росії – CNN

США планують відправити військові кораблі в Чорне море для стримування Росії – CNN

Укрінформ
Сполучені Штати мають намір упродовж ближчих тижнів відправити військові кораблі в Чорне море з метою демонстрації підтримки Україні на тлі ескалації з боку РФ у регіоні.

Про це повідомив у четвер американський телеканал CNN із посиланням на чиновника в оборонному відомстві США, передає Укрінформ.

«Військово-морські сили США регулярно діють у Чорному морі, однак розгортання військових кораблів саме зараз буде чітким меседжем для Москви, що Сполучені Штати пильно стежать за ситуацією», - зауважив чиновник.

За процедурою, передбаченою Конвенцією Монтре, США повинні повідомити Туреччину про свій намір увійти в Чорне море за 14 днів. Водночас, поки офіційно не повідомляється, чи була вже подана ця заявка.

Водночас, за словами представника Пентагону, літаки американських ВМС продовжують розвідувальні польоти в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем для моніторингу російської військово-морської діяльності. Крім того, відстежується активність російських військ в окупованому Криму.

Читайте також: США підтримують стриману й відповідальну позицію України на тлі ескалації Росії

При цьому зазначається, що в Вашингтоні не вважають зосередження російських військ на кордонах з Україною порядком, вишуканим для наступальних дій. Однак, «у разі будь яких змін ми будемо готові відповісти», зауважив чиновник.

Як повідомляв Укрінформ, США, а також країни НАТО неодноразово висловлювали чіткі заяви про підтримку суверенітету й територіальної цілісності України на тлі загострення на Донбасі, а також посилення військової активності РФ у регіоні східної Європи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-