Адвокат каже, що Єсипенку співробітники ФСБ погрожували вбивством

Адвокат каже, що Єсипенку співробітники ФСБ погрожували вбивством

Укрінформ
В окупованому Криму незаконно заарештованого журналіста Владислава Єсипенка після його заяв про катування знову вивезли на слідчі дії без участі незалежного адвоката.

Про це повідомляє Кримськотатарський ресурсний центр, передає Укрінформ.

«Адвокат Олексій Ладин зазначив, що ці дії можуть свідчити про тривалий тиск на журналіста, оскільки напередодні Владислав Єсипенко заявив, що він зазнав тортур і йому загрожували вбивством з боку співробітників ФСБ Росії, він відмовився від послуг адвоката за призначенням Віолетти Сінеглазової і підтвердив, що хоче, аби його інтереси представляли незалежні адвокати», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Тортури Єсипенка в окупованому Криму: Денісова звернулась до омбудсмена РФ

Як заявив адвокат, всі слідчі дії, проведені без його участі, є неприпустимими доказами.

За його словами, підзахисний просив розцінювати «можливу подальшу відмову від незалежних адвокатів як зроблену під примусом».

«Є підстави вважати, що на Єсипенка знову чиниться тиск», - зазначив Ладин.

Читайте також: В окупованому Криму українського журналіста Єсипенка катували струмом – ЗМІ

Як повідомлялося, 10 березня в тимчасово окупованому Криму співробітники ФСБ РФ затримали, а потім заарештували уродженця Кривого Рогу Владислава Єсипенка. Напередодні разом з іншими кримчанами він брав участь в акції, присвяченій до дня народження Тараса Шевченка.

12 березня українцеві інкримінували ч.1 ст. 223 КК РФ (незаконне виготовлення, переробка або ремонт вогнепальної зброї), а також незаконне виготовлення боєприпасів. Рішенням Київського районного «суду» м. Сімферополя його взяли під варту на два місяці, до 11 травня.

Читайте також: Не давали дихати: заарештований у Криму журналіст Єсипенко заявив про тортури

До журналіста під час утримання в СІЗО м. Сімферополя блокувався допуск незалежних адвокатів. 6 квітня українець заявив у «суді», що до нього застосовували тортури силовики, які вимагали від нього зізнання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-