Адвокат привіз політв'язню Абдуллаєву в ШІЗО медпрепарати

Адвокат привіз політв'язню Абдуллаєву в ШІЗО медпрепарати

Укрінформ
Адвокат відвідав в ІК-2 башкирського міста Салавата українського політв'язня в РФ, кримчанина Теймура Абдуллаєва, який знаходиться в ШІЗО на постільному режимі, при цьому передав йому тонометр для вимірювання тиску і ліки.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила мати політв'язня Діляра Абдуллаєва.

«Мого сина Тимура в колонії відвідав адвокат. На моє прохання він купив в Уфі і привіз йому тонометр, який може працювати і від мережі, і на батарейках (в ШІЗО, де майже постійно знаходиться син, розеток немає). Також адвокат купив і привіз нові ліки для нормалізації артеріального тиску, оскільки ті, які він приймав, вже не мають потрібного впливу», - розповідає Абдуллаєва.

Читайте також: В Україні порушили справу через катування політв’язня Абдуллаєва у російській колонії

Теймур як і раніше знаходиться в штрафному ізоляторі на постільному режимі. У четвер, 18 березня, у нього закінчується попередній термін покарання. І в цей день він сподівається, що зможе подзвонити своїм близьким та розповісти новини.

Попри проблеми зі здоров'ям, Теймур Абдуллаєв був бадьорий і перебував у доброму гуморі. Річ у тому, що 14 березня у його дружини Аліме був день народження і під час минулих відвідин адвоката Теймур передав прохання привітати її, день в день, букетом і двома тортами (в Криму в одному дворі, у двох будинках живуть сім'ї Теймура і його брата Узеїра, теж політв'язня).

Через адвоката Теймур передав привітання дружині, висловив занепокоєння про здоров'я матері та побажав всього найкращого своїм рідним і всім співвітчизникам.

Нагадаємо: 16 березня в Генеральній прокуратурі України порушено кримінальну справу за фактом катування в російській колонії політв'язня Теймура Абдуллаєва.

Як повідомив 5 березня адвокат Еміль Курбедінов, ситуацію з політв'язнем Абдуллаєвим, який вже понад рік практично весь час перебуває в штрафному ізоляторі ІК-2 (місто Салават, Башкирія, РФ), моніторить Організація Об'єднаних націй. У даній справі ООН запитувала інформацію у Росії.

Читайте також: У в'язня Кремля Абдуллаєва в ШІЗО почався гіпертонічний криз

На початку лютого дружина Теймура Абдуллаєва Аліме починала флешмоб на підтримку чоловіка у зв'язку з тим, що в російській колонії його майже постійно тримають в штрафному ізоляторі.

У серпні 2020 року Абдуллаєва ненадовго переводили в камеру з суворими умовами утримання, в листопаді-грудні - у карантин у зв'язку із захворюванням COVID-19. Решту часу він провів у ШІЗО.

Читайте також: Замість ліжкового режиму: політв'язню Кремля Абдуллаєву продовжили ШІЗО

Кримчанина засудили на 16,5 років позбавлення волі та 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його брата Узеїра Абдуллаєва - на 12,5 років позбавлення волі.

ПЦ «Меморіал» визнав всіх засуджених за першою сімферопольською «справою Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-