Замість ліжкового режиму: політв'язню Кремля Абдуллаєву продовжили ШІЗО

Замість ліжкового режиму: політв'язню Кремля Абдуллаєву продовжили ШІЗО

Укрінформ
Українському політв'язню в РФ, кримчанину Теймуру Абдуллаєву, якому в зв'язку з погіршенням здоров'я призначено ліжковий режим, продовжили термін перебування в ШІЗО до 18 березня.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомила мати політв'язня Діляра Абдуллаєва.

«Теймуру термін перебування в ШІЗО продовжено до 18 березня. І водночас лікар у зв'язку з критичним станом призначив йому ліжковий режим. А заступник головлікаря сказав, що потрібен особистий тонометр для контролю артеріального тиску вранці і ввечері», - розповідає Абдуллаєва.

Вона пояснила, що відправляти тонометр з Криму ризиковано через те, що тюремники затягують процес передачі посилок. Минулого разу бандероль з ліками після отримання на пошті не передавалася її синові більше двох місяців. Тому Діляра Абдуллаєва зараз намагається вирішити питання з тонометром потрібних параметрів з їх адвокатом у Башкирії.

Читайте також: Ситуацію з політв'язнем Абдуллаєвим моніторить ООН - адвокат

«Сподіваюся, він зможе купити тонометр в Уфі і доставити Тимуру. Також я попросила купити медпрепарати, оскільки колишні не допомагають стабілізувати тиск... Але як же це небезпечно - лікувати заочно, та ще в ШІЗО. Адже хворому необхідний контроль лікаря, аналізи крові і сечі, взагалі повне обстеження. Тому що там вже хворі нирки і цукровий діабет», - пояснює мати політв'язня.

За її словами, адвокат отримав ордер на відвідання її сина у вівторок, 16 березня. Після цього будуть відомі нові подробиці. Вона також нагадала, що 10 березня виповнився рівно рік, як Теймур Абдуллаєв утримується в ШІЗО.

Як повідомив 5 березня адвокат Еміль Курбедінов, ситуацію з політв'язнем Теймуром Абдуллаєвим, який вже рік практично весь час утримується в штрафному ізоляторі ВК-2 (м. Салават, Башкирія, РФ), моніториться Організацією Об'єднаних націй. У цій справі ООН робила запит інформації до Росії.

У серпні 2020-го Абдуллаєва ненадовго переводили в камеру з суворими умовами тримання, у листопаді-грудні - в карантин у зв'язку із захворюванням на COVID-19. Решту часу він провів у ШІЗО.

Читайте також: Політв'язню Абдуллаєву, який хворів на COVID-19, вже вісім тижнів не передають ліки

Нагадаємо, кримчанина Теймура Абдуллаєва засудили на 16,5 років позбавлення волі і 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його брата Узеїра Абдуллаєва - на 12,5 років позбавлення волі.

ПЦ «Меморіал» визнав всіх засуджених у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-