Ситуацію з політв'язнем Абдуллаєвим моніторить ООН - адвокат

Ситуацію з політв'язнем Абдуллаєвим моніторить ООН - адвокат

Укрінформ
Ситуацію з політв'язнем Теймуром Абдуллаєвим, який утримується протягом року в штрафному ізоляторі колонії м. Салават, моніторить Організація Об'єднаних націй. У цій справі ООН вже робила інформаційний запит до Росії.

Про це з посиланням на адвоката Еміля Курбедінова повідомляє у Фейсбуці Кримська солідарність, передає Укрінформ.

«ООН почала моніторити цю ситуацію, Росія відписалась, як завжди, що вона там жодних порушень не здійснювала щодо Теймура Абдуллаєва. Але ми далі працюємо в цьому напрямку. Я відправив кілька скарг до судів. Зараз я чекаю відповідей із судів», - повідомив Курбедінов.

За його словами, він має намір притягнути до відповідальності прокурора Республіки Башкирії, прокурора начальника УФСВП по республіці Башкирії та керівника колонії, де перебуває Абдуллаєв.

Читайте також: Попри хворобу політв'язня Абдуллаєва, окупанти знову продовжили йому термін в ШІЗО

Як вважає адвокат, Абдуллаєв знаходиться «під пресингом» російських спецслужб за відмову давати покази, когось обмовити і співпрацювати з ФСБ.

«Насправді, це окремий кейс, окрема справа про те, що відбувається і що робиться стосовно Теймура Абдуллаєва», - сказав він.

Читайте також: Політв'язню Абдуллаєву, який хворів на COVID-19, вже вісім тижнів не передають ліки

Як повідомлялося, українському політв'язню Теймуру Абдулаєву, який хворів на COVID-19, а останнім часом перебуває в стані гіпертонічного кризу, на 15 діб продовжили перебування в ШІЗО.

Кримчанина Абдуллаєва з березня минулого року практично весь час тримають у штрафному ізоляторі ВК-2 (м. Салават, Башкирія, РФ). У серпні його ненадовго переводили до камери з суворими умовами тримання, у листопаді-грудні він був на карантині у зв'язку з захворюванням на COVID-19.

Читайте також: У в'язня Кремля Абдуллаєва в ШІЗО почався гіпертонічний криз

Абдуллаєва засудили до 16,5 років позбавлення волі та 1 року 4 місяців адміністративного нагляду, його брата Узеїра Абдуллаєва - до 12,5 років позбавлення волі.

ПЦ «Меморіал» визнав всіх засуджених у першій сімферопольській «справі Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-