Попри хворобу політв'язня Абдуллаєва, окупанти знову продовжили йому термін в ШІЗО

Попри хворобу політв'язня Абдуллаєва, окупанти знову продовжили йому термін в ШІЗО

Укрінформ
Українському політв'язню Теймуру Абдуллаєву, який хворів на COVID-19, а останнім часом перебуває в стані гіпертонічного кризу, ще на 15 діб подовжили термін перебування в ШІЗО.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомила мати політв'язня Діляра Абдуллаєва.

«Вчора у мого сина Теймура закінчувався термін перебування в ШІЗО. Сьогодні я дізналася, що йому знову подовжили його на 15 діб. Чи було заплановане медобстеження, точно не знаю. Але зараз мені обіцяють, що будуть лікувати його в ШІЗО. Просто в голові не вкладається: з гіпертонічним кризом і в ШІЗО? Це ж загрожує інсультом », - сказала Абдуллаєва.

Читайте також: У в'язня Кремля Абдуллаєва в ШІЗО почався гіпертонічний криз

За її словами, синові почали передавати ліки, відправлені ще в грудні.

«Якщо я правильно зрозуміла, начмед колонії під розписку отримав всі ліки. І за призначенням видає їх Тимуру в міру потреби. А вітаміни вже видав», - пояснила мати політв'язня.

Вона додала, що на запитання, чому від сина немає дзвінків, у колонії відповіли: "З технічних причин".

Адбуллаєва також повідомила, що на 10 березня заплановано візит до Теймура адвоката. Після цього будуть відомі подробиці його перебування в ШІЗО і стану здоров'я.

Читайте також: Політв'язню Абдуллаєву знову продовжили термін у ШІЗО

Як повідомлялося, Діляра Абдуллаєва 8 грудня 2020 р. вислала бандероллю ліки синові Теймуру, який в колонії заразився коронавірусом. На пошті бандероль була отримана 16 грудня, але в колонії поштове відправлення оформили не як бандероль з ліками, а як посилку. Посилки ж в колонії розкривають, оглядають в присутності ув'язненого і видають йому особисто.

В середині грудня, коли черговий тест Абдуллаєва на коронавірус був негативним, його знову відправили в ШІЗО, де він дотепер перебуває.

Пізніше стало відомо, що 25 лютого у політв'язня в ШІЗО почався гіпертонічний криз.

Читайте також: Кого переслідують окупанти у Криму: Денісова озвучила цифри

Кримчанина Теймура Абдуллаєва з березня минулого року практично весь час тримають у штрафному ізоляторі ІК-2 (м. Салават, Башкирія, РФ). У серпні його ненадовго переводили в камеру з суворими умовами утримання, в листопаді-грудні - в карантин у зв'язку із захворюванням на COVID-19.

Теймура Абдуллаєва засудили на 16,5 років позбавлення волі та 1 рік 4 місяці адміністративного нагляду, його брата Узеіра Абдуллаєва - на 12,5 років позбавлення волі.

ПЦ «Меморіал» визнав всіх засуджених за першою сімферопольською «справою Хізб ут-Тахрір» політв'язнями.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-