Росія має повернути Крим Україні – посол Британії

Росія має повернути Крим Україні – посол Британії

Укрінформ
Велика Британія ніколи не визнає фіктивного «референдуму», до якого Росія вдалася сім років тому з метою легалізації свого незаконного контролю над Кримом.

Про це заявила у Твітері посол Великої Британії в Україні Мелінда Сіммонс, передає Укрінформ.

"7 років тому Росія провела фіктивний "референдум", намагаючись узаконити свій незаконний контроль над Кримом. Британія ніколи не визнає цієї кричущої неповаги до українських і міжнародних норм. Наше послання залишається чітким: Росія має повернути Крим Україні. Крим - це Україна", - написала дипломат.

Як повідомлялося, 16 березня 2014 року в тимчасово окупованому Росією Криму і місті Севастополі всупереч українському законодавству та законодавству Автономної Республіки Крим відбувся так званий "референдум" щодо статусу Криму - за силового тиску російських військових та воєнізованих "ополченців", а також за підтримки пропагандистських російських ЗМІ.

Читайте також: Джапарова — про «референдум» у Криму: Росія вдається до гібридних методів уже багато років

Згідно з даними держави-агресора, 96,77% мешканців Криму нібито підтримали приєднання півострова до Росії, у Севастополі за приєднання до Росії "проголосували" 95,6% містян.

Вже через два дні, 18 березня 2014 року, в Кремлі відбулось підписання так званого "Договору про прийняття Республіки Крим до складу Російської Федерації".

Читайте також: Росія не має у Криму жодного статусу, окрім як держави-окупанта – МЗС

Більшість країн-членів ООН та інші міжнародні організації визнали інсценований окупантами фальсифікований кримський "референдум" нелегітимним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-