Зеленський запросив президента Австрії приєднатися до Кримської платформи

Зеленський запросив президента Австрії приєднатися до Кримської платформи

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський запросив Федерального президента Республіки Австрія Александера Ван дер Белленом на святкування 30-річчя Незалежності та приєднатися до ініціативи Кримської платформи.

Про це йшлося під час телефонної розмови лідерів, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу глави Української держави.

Зазначається, зокрема, що Зеленський подякував австрійському колезі за підтримку суверенітету й територіальної цілісності України.

За даними ОП, сторони погодилися, що міжнародні санкції проти РФ мають зберігатися до повного відновлення територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів.

Читайте також: РНБО затвердила стратегію деокупації Криму

Водночас глава Української держави наголосив на важливості підтримання уваги світової спільноти до розвитку ситуації на території тимчасово окупованого Криму та ознайомив співрозмовника з ініціативою «Кримська платформа».

Зеленський запросив президента Австрії з дружиною взяти участь в інавгураційному саміті ініціативи, який відбудеться у серпні 2021 року в Києві, та у святкуванні 30-річчя Незалежності України.

Читайте також: Британія заявила в ОБСЄ про підтримку Кримської платформи

Як повідомляв Укрінформ, Кримська платформа - новий консультативний та координаційний формат, ініційований Україною з метою підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповіді зростаючим безпековим викликам, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини та захисту жертв окупаційного режиму, а також досягнення головної мети - деокупації Криму та повернення його Україні.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-