На окупованих територіях РФ блокує інформпотік з України – МінТОТ

На окупованих територіях РФ блокує інформпотік з України – МінТОТ

Укрінформ
Російська Федерація на тимчасово окупованих територіях Криму та Донбасу блокує теле- та радіосигнали українських мовників, обмежує інтернет та соцмережі, створюючи інформаційну блокаду.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявив заступник віцепрем'єр-міністра – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ігор Яременко під час дискусії "Національна стійкість: як впливає окупація Криму на Україну?"

"Окупаційна влада робить все можливе, щоб відділити Крим від інформаційного потоку України. Вони намагаються припинити трансляцію телебачення та радіоканалів на Крим, намагаються обмежувати інтернет та контакти через соціальні мережі. Ми робимо все можливе, аби виправити ситуацію: ми намагаємось надати підтримку в трансляції ТБ та радіоканалів, нещодавно було прийнято рішення Кабінету Міністрів, що дозволяє нашому міністерству надавати фінансову підтримку теле- і радіомовникам», - сказав Яременко.

Читайте також: МКІП хоче створити в Україні онлайн-музей російської пропаганди

Він також зазначив, що Мінреінтеграції працює над питанням облаштування та уніфікації роботи всіх пунктів пропуску, які функціонують на адмінмежі з тимчасово окупованими територіями Криму та Донбасу.

На контролі, за словами урядовця, перебуває і питання прав людей.

«Ми моніторимо ситуацію з правами людей на півострові, ми ділимось інформацією з міжнародною спільнотою і, зокрема, з моніторинговою місією ОБСЄ, яка знаходиться в Україні з 2014 року. Ми також пропонуємо посилювати санкційний режим стосовно тих, хто порушує права жителів Криму», - наголосив Яременко.

Читайте також: Екологічну ситуацію на окупованих Донбасі й Криму пропонують моніторити з супутників

Він також поінформував, що окупаційна влада Криму та Донбасу всіляко обмежують доступ громадян на підконтрольні урядові України території.

Як повідомляв Укрінформ, у лютому цього року адмінмежу з тимчасово окупованим Кримом в обох напрямках перетнули 27,3 тисячі осіб та понад 3,2 тисячі транспортних засобів. При цьому як на підконтрольну українській владі територію, так на окупований півострів прямувала приблизно однакова кількість людей. Разом з тим, за інформацією Дерприкордонслужби, протягом двох перших місяців цього року у порівнянні з аналогічним періодом минулого пасажиропотік осіб та транспортних засобів через адмінмежу з Кримом знизився на 84,4% осіб та 87,6% відповідно.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-