Шість країн приєдналися до «кримських санкцій» ЄС проти Росії

Шість країн приєдналися до «кримських санкцій» ЄС проти Росії

Укрінформ
Шість країн, які не є членами ЄС, приєдналися до рішення Євроради про продовження санкцій проти Росії за анексію українського Криму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляється на сайті Євроради.

Серед них - країни-кандидати на вступ до ЄС Чорногорія та Албанія, члени Європейської асоціації вільної торгівлі Норвегія та Ісландія, а також Україна і Грузія.

«Вони будуть забезпечувати відповідність своєї національної політики цьому рішенню Ради», — йдеться у повідомленні.

ЄС взяв до відома це зобов’язання і вітає його.

Як повідомляв Укрінформ, обмежувальні заходи були введені у 2014 році через дії Росії з дестабілізації України та спрямовані проти російських фінансового, економічного, енергетичного та оборонного секторів, як і у сфері використання товарів подвійного призначення.

Введені санкції обмежують доступ до первинного та вторинного ринків капіталів ЄС для певних російських банків і компаній, а також забороняють фінансову допомогу та брокерські послуги для фінансових інституцій Росії.

Читайте також: Росія блокує створення моніторингової місії в Криму – Джапарова

Обмежувальні заходи також забороняють прямий або непрямий імпорт, експорт або передання всіх матеріалів, що пов’язані з обороною, та вводять заборону на всі товари подвійного призначення, які можуть використовуватися у військовими Росії як кінцевими користувачами.

Читайте також: Україні потрібні закони про корінні народи і статус кримських татар - МЗС

Санкції також стримують подальший доступ Росії до певних чутливих технологій, що можуть бути використані в російському енергетичному секторі.

18 червня 2020 року Європейська Рада ухвалила рішення про продовження обмежувальних заходів проти РФ до 23 червня 2021 року за анексію українського півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-