До анексії Криму призвела конкуренція наддержав – Столтенберг

До анексії Криму призвела конкуренція наддержав – Столтенберг

Укрінформ
Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг переконаний, що анексія Криму Російською Федерацією сталася внаслідок конкуренції великих держав.

Про це Столтенберг заявив, виступаючи в Центрі стратегічних досліджень при Університеті Вікторії (Нова Зеландія), повідомляє сайт НАТО.

«Першим викликом для світової безпеки є зростання конкуренції між великими державами. І ми бачимо наслідки цього в Криму. Від незаконної анексії Криму до Північної Кореї, від Сирії до Південнокитайського моря. Анексія Криму - це перший випадок захоплення однією державою територій іншої після Другої світової війни», - заявив Столтенберг.

Читайте також: Столтенберг прокоментував можливий вступ України в НАТО

Також генсек НАТО зазначив, що спостерігається «зростання російської присутності в інших країнах та регіонах, зокрема на Близькому Сході». За його словами, Москва прагне «підірвати довіру до демократичних інститутів в кількох країнах-членах НАТО та інде».

Як повідомляв Укрінформ, 2 серпня припинив дію Договір про ракети середньої та малої дальності між РФ та США. Фактично це сприяє подальшому розвиткові гонки озброєнь.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-