Європейська Рада ухвалила друге за день рішення щодо продовження санкцій проти РФ

Європейська Рада ухвалила друге за день рішення щодо продовження санкцій проти РФ

Укрінформ
Європейська Рада, окрім «річного» пакету Кримських санкцій проти Росії, про що вже повідомляв Укрінформ, продовжила на 6 місяців секторальні санкції ЄС проти Росії у зв’язку із невиконанням мінських домовленостей.

Відповідне повідомлення на сторінці у Twitter розмістив речник Європейської Ради Пребен Ааман (Preben Aamann).

«Російські (секторальні) санкції одноголосно продовжені на наступні шість місяців внаслідок відсутності імплементації Мінських угод», - йдеться у повідомленні, зробленому в ході засідання Європейської Ради.

Читайте також: ЄС продовжив на рік "кримські" санкції проти Росії

Таке рішення лідерів європейських країн прокоментував Посол України в Королівстві Бельгія, Представник України при ЄС Микола Точицький на власній сторінці у мережі Twitter.

«Друге за сьогодні важливе рішення ЄС — лідери ЄС погодили продовження секторальних санкцій проти РФ до січня 2020 р. Сподіваюсь на завершення усіх юридичних процедур до Саміту. Висновки #JIT також підтвердили відповідальність РФ як за збиття МН17, так і за агресію проти України» - зауважив дипломат.

Читайте також: У Конгресі США запропонували визнати Росію спонсором тероризму

Як вже повідомляв Укрінформ, Євросоюз застосовує проти Росії чотири різновиди економічних санкцій у зв’язку з агресією проти України. Серед них:

  1. Індивідуальні санкції – вперше запроваджені у березні 2014 року проти 21 особи за дії, які підривають територіальну цілісність України, тобто початок окупації Криму. Ці санкції були суттєво розширені та на сьогодні діють проти 170 осіб на 44 компаній, яким заборонений в’їзд на територію країн ЄС та активи яких в Євросоюзі заморожені. Термін продовження переглядається кожні півроку, у березні та у вересні.
  2. Секторальні санкції – запроваджені у зв’язку з дестабілізацією Росією ситуації в Україні (російською військовою агресією проти України) після збиття рейсу МН-17 у липні та у вересні 2014 р. після подальшого загострення безпекової ситуації на Донбасі. Цей пакет санкцій обмежує співпрацю ЄС з Росією у секторах, які мають найбільший вплив на економіку РФ – фінансовому, військово-промисловому та енергетичному. Умовою зняття цих санкцій є повне виконання Росією Мінських угод. ЄС переглядає цей санкційний пакет кожні півроку – у січні та у липні.
  3. Кримський пакет економічних санкцій – запроваджений у червні 2014 року з метою припинення торгівлі, туристичної та інвестиційної співпраці ЄС з Кримом після початку тимчасової окупації півострова Росією. «Кримські санкції» продовжуються щороку на 12 місяців, у червні.
  4. Санкції проти осіб, причетних до зловживання українськими державними активами запроваджені у березні 2014 року і на сьогодні діють щодо 12 колишніх українських посадовців. Вони були вкотре продовжені у березні 2019 року терміном на 1 рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-