Україна vs Росія: Морський трибунал сьогодні оголосить рішення

Україна vs Росія: Морський трибунал сьогодні оголосить рішення

Керченська криза
Укрінформ
Трибунал ООН з морського права оголосить своє рішення в справі України проти Росії у суботу,  25 травня, опівдні на відкритому для публіки засіданні.

Про це йдеться в прес-релізі трибуналу.

"Міжнародний трибунал з морського права оголосить свою постанову, тимчасові заходи, у справі, що стосується затримання трьох українських судів (Україна проти Російської Федерації), в суботу, 25 травня 2019 року, о 12 годині дня", - йдеться в повідомленні.

Рішення оголосить президент Трибуналу суддя Пак Чжин Хьон на відкритому засіданні, на якому можуть бути присутніми всі бажаючі (за попередньою реєстрацією).

Як повідомляв Укрінформ, українська сторона представила Трибуналу свою позицію у справі на відкритому засіданні 10 травня 2019 року. Російська сторона поінформувала суд усною заявою посольства РФ в Берліні про відмову взяти участь в слуханнях.

Нагадаємо, представник України, заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль просила Суд зобов'язати тимчасові заходи, вимагаючи від Російської Федерації негайного звільнення українських військово-морських суден "Бердянськ", "Нікополь" і "Яни-Капу" і повернення їх Україні; зупинення провадження у кримінальній справі стосовно 24 затриманих українських військовослужбовців і непорушення нових справ; звільнення 24 затриманих українських військовослужбовців і повернення їх в Україну.

Читайте також: Зеркаль: Будь-які рішення “морського” трибуналу допоможуть звільнити наших моряків

Як повідомляв Укрінформ, 25 листопада російські військові біля берегів Криму обстріляли і захопили три кораблі Військово-Морських сил України - катер "Бердянськ" і "Нікополь" і буксир "Яни Капу", які прямували з Одеси до Маріуполя, а також їх екіпажі. У полон потрапили 24 українці, троє з них були поранені.

Підконтрольні Росії "суди" в окупованому Криму заарештували на два місяці всіх затриманих українських моряків за обвинуваченням згідно ч. 3 ст. 322 Кримінального кодексу РФ (незаконний перетин кордону). Зараз всі вони знаходяться в російських СІЗО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-