"Літаючі радари", Бастіони і ракети С-400: Росія провела навчання у Чорному морі

Укрінформ
У відповідь на навчання НАТО "Морський щит-2019" Росія знову проводить в Чорному морі свої військові навчання, на цей раз - сил авіації і флоту за участю літаків дальнього радіолокаційного виявлення А-50.

Про це повідомляє Міністерство оборони РФ.

"Для забезпечення виконання навчально-бойових завдань авіації і сил флоту Південного військового округу в акваторії Чорного моря залучені літаки дальнього радіолокаційного виявлення і наведення А-50", - йдеться в повідомленні.

Як інформують в російському військовому відомстві, екіпажі літаків А-50 здійснили переліт на аеродром у Краснодарському краї і "після дозаправки паливом вилетіли для нарощування радіолокаційного поля в зони чергування у повітрі".

Над акваторією Чорного моря ці літаки наводили винищувачі Су-27СМ і Су-30 на надзвукові і стратосферні цілі.

Читайте також: Підводні човни НАТО можуть "несподівано" з'явитися в Чорному морі - канадський депутат

До навчань залучено понад 50 літаків оперативно-тактичної авіації та вертольотів армійської авіації, дивізіони зенітно-ракетних комплексів С-400 "Тріумф", а також корабельна ударна група і дивізіони берегових ракетних комплексів "Бал" і "Бастіон" Чорноморського флоту.

Російські військові не приховують, що їхні "планові заходи бойової підготовки" відбуваються на тлі спільних навчань об'єднаних військово-морських сил НАТО "Морський щит-2019".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-