"Суд" у Криму стягнув з громадянина Туреччини гроші, які він не віддавав Веджіє Кашка

Укрінформ
"Суд" в окупованому Криму в повному обсязі задовольнив позов в інтересах ветерана кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка, яка загинула в листопаді 2017 року.

Про це у Facebook повідомив журналіст Антон Наумлюк.

Він зазначив, що суд задовольнив позов адвоката Маммета Мамбетова і постановив стягнути з громадянина Туреччини Юсуфа Айтана грошові кошти, які він взяв у борг у Кашка й відмовлявся віддавати.

"Гроші, які Айтан взяв у Кашка, послужили формальною причиною порушення справи про вимагання проти кримських татар Асана Чапуха, Бекіра Дегерменджі, Кязіма Аметова і Руслана Трубача, до яких Кашка звернулася за допомогою щодо повернення боргу. Не маючи бажання його сплачувати, Айтан співпрацював зі співробітниками ФСБ, які ініціювали справу проти кримських татар", - зазначив Наумлюк.

Фактично, повідомив журналіст, рішення Сімферопольського районного “суду” підтверджує позицію обвинувачених Асана Чапуха, Бекіра Дегерменджі, Кязіма Аметова і Руслана Трубача, які заявляли, що не мали ніякого наміру на збагачення і, відповідно, не займалися вимаганням, а лише наполягали на виплаті боргу з боку громадянина Туреччини Юсуфа Айтана.

Читайте також: Кримські окупанти допитали громадянина Туреччини у "справі Веджіє Кашка"

Як повідомляв Укрінформ, напередодні, 10 квітня, відбулося засідання "суду", на якому обвинувачення зажадало для всіх чотирьох фігурантів "справи Кашка" умовні терміни ув'язнення: для Асана Чапуха - три з половиною роки, для Бекіра Дегерменджі, Кязіма Аметова і Руслана Трубача - по три роки, всім із випробувальним терміном на три роки.

Вирок у справі Київський районний "суд" Сімферополя має намір оголосити 17 квітня.

Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджі, Руслана Трубача й Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка.

Силовики намагалися затримати й саму 83-річну Кашка, проте їй стало зле й вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов почав власне розслідування .

Нині всі фігуранти справи перебувають під домашнім арештом, трьом із них дозволено в денний час відвідувати лікарню.

Фото: Крымский Процесс

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-