Кримські окупанти допитали громадянина Туреччини у

Кримські окупанти допитали громадянина Туреччини у "справі Веджіє Кашка"

Укрінформ
У вівторок в окупованому Криму на засіданні "суду" у "справі Веджіє Кашка" було допитано громадянина Туреччини Юсуфа Айтана, в якого обвинувачені у справі нібито вимагали гроші.

Після допиту Айтана "суд" оголосив перерву в слуханні до 28 березня, повідомляє "Кримський процес" на своїй сторінці у Facebook.

"У Київському районному суді міста Сімферополя відбулося чергове судове засідання у "справі Веджіє Кашка", фігурантами якої є активісти Кримськотатарського національного руху Бекір Дегерменджі, Асан Чапух, Кязім Аметов і Руслан Трубач, яких звинувачують у вимаганні грошей у громадянина Туреччини Юсуфа Айтана", - йдеться в повідомленні.

Під час допиту Айтан повідомив, що він був заручений з онукою Веджіє Кашка, з якою познайомився через Інтернет, однак після того, як "вирішив кинути її", члени сім'ї Кашка заявили, що він має повернути їм борг у розмірі 7 тисяч доларів.

"Коли я пішов, мені зателефонував Алі Кашка (син Веджіє Кашка) і "наїхав", що я маю віддати гроші. Через кілька годин зателефонував Бекір Дегерменджі й вимагав приїхати на "розбірки". У ході зустрічі, на якій були Дегерменджі, Аметов, Чапух і "ще один мужик", йому пред'явили вимогу повернути вкрадені 7 тисяч доларів", - заявив Айтан.

Читайте також: Двоє фігурантів "справи Веджиє Кашка" опинились у лікарні

Він підтвердив, що написав розписку про те, що позичав гроші у Веджіє Кашка, і пообіцяв повернути їх через місяць.

Через місяць, за словами Айтана, його викликали на зустріч і запитали, чому він не віддає борг. Він сказав, що віддасть до кінця наступного місяця. Через два тижні він приїхав на зустріч, де з ним спілкувалися 8 осіб, розповів Айтан.

За його словами, співрозмовники погрожували йому "відрізати нирку", "зарізати" і "закопати", після чого він "злякався і написав заяву в поліцію".

Крім того, він зізнався, що не збирався віддавати гроші, які в нього вимагали, "оскільки він вважає, що нічого не винен", а розписку написав у зв'язку з тим, що йому нібито "погрожували розправою".

Як повідомляв Укрінформ, Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджі, Руслана Трубача й Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який насправді тривалий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджіє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало погано й вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов почав власне розслідування причин смерті Веджіє Кашка.

Наразі всі фігуранти справи перебувають під домашнім арештом, трьом з них дозволено в денний час відвідувати лікарню.

Фото: Крымский Процесс

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-