Двоє фігурантів

Двоє фігурантів "справи Веджиє Кашка" опинились у лікарні

Укрінформ
В окупованому Криму Київський районний "суд" міста Сімферополя переніс призначене на четвер засідання у "справі Веджиє Кашка" через те, що двоє фігурантів знаходяться в лікарні.

Про це повідомляє "Кримський процес".

"Київський районний суд міста Сімферополя відклав судове засідання у справі "Веджиє Кашка" в зв'язку з тим, що Асан Чапух і Руслан Трубач знаходяться в лікарні", - йдеться в повідомленні.

Як стало відомо перед судовим засіданням, Руслан Трубач знаходиться в лікарні у зв'язку із загостренням пієлонефриту, а Асан Чапух - у зв'язку з оформленням інвалідності.

Читайте також: У фігуранта "справи Веджіє Кашка" Аметова відмовляють нирки - адвокат

Судове слухання перенесено "суддею" Михайлом Білоусовим на 26 березня 2019 року. Заплановано допит по ВКС (відеоконференцзв'язку) громадянина Туреччини Юсуфа Айтана, який проходить як потерпілий у цій справі.

Як повідомляв Укрінформ, Кязіма Аметова, Бекіра Дегерменджи, Руслана Трубача й Асана Чапуха затримали 23 листопада 2017 року за нібито вимагання грошей у громадянина Туреччини, який насправді довгий час не повертав борг ветерану кримськотатарського національного руху Веджиє Кашка. Силовики намагалися затримати і саму 83-річну жінку, проте їй стало погано, і вона померла в машині "швидкої допомоги". Окупаційна влада відмовилася розслідувати причини смерті Кашка. На прохання родичів загиблої адвокат Микола Полозов почав власне розслідування причин смерті Веджиє Кашка.

Нині всі фігуранти справи знаходяться під домашнім арештом, трьом з них дозволено в денний час відвідувати лікарню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-