В Амстердамі слухання у справі про скіфське золото триватиме до вечора

В Амстердамі слухання у справі про скіфське золото триватиме до вечора

Укрінформ
Апеляцію у справі щодо повернення в Україну скіфського золота, яке було відправлене з кримських музеїв на виставку в Нідерландах, суд Амстердама розглядатиме 11 березня з 9:30. Засідання триватиме до 17:00.

Про це повідомив міністр юстиції України Павло Петренко в інтерв’ю Укрінформу.

“Очікуємо запеклих судових дебатів, держава Україна має право виступу першою. За попереднім графіком, засідання триватиме до 17:00 понеділка 11 березня 2019”, - сказав Петренко.

Він також зазначив, що 15 лютого цього року Україна подала додаткові докази у справі.

Як повідомляв Укрінформ, колекцію скіфського золота вивезли з Криму на виставку у музей в Амстердамі ще до окупації півострова Росією.

Читайте також: Джапарова про "скіфське золото": Україна готує потужну делегацію на суд в Амстердам

Окружний суд Амстердама 14 грудня 2016 року ухвалив рішення про те, що експонати кримських музеїв повинні бути повернуті в Україну. Рішення було винесено на основі конвенції ЮНЕСКО, згідно з якою художні цінності повинні бути повернуті суверенній державі, що надала їх для тимчасової експозиції.

28 березня 2017 року Апеляційний суд Амстердама отримав від представників кримських музеїв апеляцію на рішення суду щодо скіфського золота.

У Києві очікують, що експонати повернуться в Україну після завершення всіх розглядів. Українська влада заявляла, що ці експонати повернуть в кримські музеї після деокупації півострова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-