Глава ПЦУ Епіфаній обурений затриманням Климента й вимагає негайно його звільнити

Глава ПЦУ Епіфаній обурений затриманням Климента й вимагає негайно його звільнити

Укрінформ
Предстоятель Православної церкви України митрополит Епіфаній обурений затриманням в окупованому Криму архієпископа Сімферопольського та Кримського Климента і закликає негайно звільнити ієрарха.

Про це повідомляє прес-служба ПЦУ.

«Ми обурені безпідставним затриманням архієпископа Климента російською поліцією сьогодні вдень у Сімферополі. Йому висувають абсурдні звинувачення – нібито він вкрав у власному храмі церковні речі, а потім нецензурно лаявся у публічному місці. Привід до затримання явно надуманий», – зазначив митрополит Епіфаній.

Він закликав силовиків в окупованому Криму звільнити архієрея. «Закликаю російську поліцію негайно звільнити нашого архієрея, архієпископа Климента, припинити знущання з нього і здорового глузду!» – підкреслив предстоятель ПЦУ.

Митрополит Епіфаній також закликав віруючих молитися за захист владики Климента від переслідування.

Як повідомлялося, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент мав 3 березня виїхати до Ростова-на-Дону на зустріч з політв'язнем Павлом Грибом. Його затримали просто в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя і відвезли до Центрального райвідділу міліції.

Читайте також: На архієпископа Климента збираються скласти протокол про хуліганство - адвокат

Владика у коментарі BBC Україна зазначив, що його затримали, щоб допитати у справі про пограбування церкви у Сімферополі, де він служить.

Згодом стало відомо, що владику перевезли до Київського райвідділу поліції у Сімферополі для опитування за новою заявою - про те, що він нібито "нецензурно лаявся" на ринку центрального вокзалу Сімферополя.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-