На архієпископа Климента збираються скласти протокол про хуліганство - адвокат

На архієпископа Климента збираються скласти протокол про хуліганство - адвокат

Укрінформ
Силовики в окупованому Криму мають намір скласти відносно архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента протокол про "дрібне хуліганство".

Про це повідомив у Facebook адвокат Микола Полозов.

"Заступник начальника поліції Сімферополя Нікітін оголосив архієпископу Клименту, що його наразі відвезуть до Київського районного відділу поліції і оформлятимуть дрібне хуліганство за нібито нецензурну лайку", - написав юрист.

Як повідомлялося, архієпископ Сімферопольський і Кримський Климент мав 3 березня виїхати до Ростова-на-Дону на зустріч з політв'язнем Павлом Грибом. Його затримали прямо в автобусі на центральному автовокзалі Сімферополя і відвезли до Центрального райвідділу міліції.

Читайте також: Київ повідомить в ООН, РЄ та ОБСЄ про затримання Климента

Владика у коментарі BBC Україна зазначив, що його затримали, щоб допитати у справі про пограбування церкви у Сімферополі, де він служить.

Пізніше прес-служба Православної церкви України повідомила, что владику перевозять до Київського райвідділу поліції у Сімферополі для опитування за новою заявою - про те, що він нібито "нецензурно лаявся" на автовокзалі.

Уповноважений з прав людини Людмила Денісова вважає, що причиною затримання архієпископа Сімферопольського і Кримського Климента в окупованому Криму є його запланована зустріч з політв'язнем Павлом Грибом.

Фото: Громадське

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-